Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Московські кати повільно вбивають Олега Сенцова

Молімо Бога, щоб Олег вижив.

Фото radiosvoboda.org.

Московські кати повільно вбивають Олега Сенцова

Кремлівські лікарі пообіцяли зробити з українського політичного в’язня «овоч», якщо він не відмовиться від голодування

Про це 5 жовтня повідомив адвокат Олега Дмитро Дінзе. «Сказали, якщо не припинить голодування, то його вивезуть у реанімацію, там прикують до ліжка, вставлять трубку і будуть примусово годувати. І сказали, що з нього овоч зроблять. Овоч — це він буде просто тупо лежати на ліжку з люлькою в носі або в роті».

Олег Сенцов був змушений припинити голодування, яке тривало 145 днів, щоб не «перетворювати це все у принизливе видовище…» Він написав у спеціальному листі: «У зв’язку з критичним станом мого здоров’я, а також патологічними змінами у внутрішніх органах, найближчим часом до мене заплановано застосування примусового харчування. Моя думка при цьому не враховується. Нібито я вже не спроможний адекватно оцінювати рівень здоров’я і небезпеки. Насильницьке годування буде проводитися в межах реанімаційних заходів із порятунку життя пацієнта. У цих умовах я змушений припинити своє голодування із завтрашнього дня, тобто з 6.10.18. 145 днів боротьби, мінус 20 кг ваги, плюс надірваний організм, але мета так і не досягнута. Я вдячний усім, хто підтримував мене, і прошу вибачення у тих, кого я підвів… Слава Україні!»

145 днів боротьби, мінус 20 кг ваги, плюс надірваний організм, але мета так і не досягнута. Я вдячний усім, хто підтримував мене, і прошу вибачення у тих, кого я підвів… Слава Україні!

В Олега вкрай підірване здоров’я, кати дивуються, як він взагалі може ще триматися з такими показниками організму. У нього почала розкладатися печінка, забились нирки, з’явилась аритмія. «Насправді загроза смерті абсолютно реальна і залишається навіть зараз, коли він буде відмовлятися від голодування», — сказала сестра Олега Наталія Каплан.

Як відомо, вихід із такого тривалого голодування — процес іще складніший, ніж саме голодування. Тож життя українського патріота — і далі на волосинці. Молімо Бога, щоб Олег вижив.

Telegram Channel