Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Волинь: коротко про головне

Волинь-нова

Волинь: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

З 8 жовтня на двох трасах: Устилуг—Луцьк—Рівне (H-22) та Київ—Ковель—Ягодин (М-07) патрульні поліцейські застосовуватимуть радари для вимірювання швидкості TruCam. У місцях фіксації порушень швидкісного режиму перебуватимуть службові транспортні засоби з увімкненими маячками синього кольору. Поліцейські обіцяють, що використовуватимуть спецзасоби лише із розміщенням відповідних інформаційних дорожніх знаків.

 

Двом волинським педагогам присвоєно звання «Заслужений вчитель України». Президент Петро Порошенко відзначив Віктора Никитюка, заступника директора з навчально-виховної роботи Локачинської загальноосвітньої школи – гімназії та Михайла Яковчука, учителя німецької мови Луцької гімназії № 18.

 

У селі Хворостів Любомльського району селяни-одноосібники збирають добрі врожаї гарбузів. Засівають цією культурою по півгектара і більше. Місцеві жителі вирішили, що ця справа вигідніша від вирощування картоплі і зерна – менш затратна, а продавати гарбузи вдається дорожче.

 

60 відер вареників та 15 відер салатів закликають приготувати волинським військовим до Дня захисника у спільноті Спілка воїнів АТО Волині. До доброї справи просять долучитися й небайдужих волинян та «скинутися» продуктами. Уже зголосилися допомогти студенти та педагоги Центру професійно-технічної освіти. Смачний подарунок передадуть у зону ООС.

 

Вандали потрощили дорожні знаки та квітники у центрі Любешова, біля дитячого майданчика. Зловмисники навіть повиривали із землі забетоновані урни для сміття. А в парку Каменя-Каширського невідомі хулігани поламали ліхтарі.

 

У школі села Рованці в «Батьківський день» уроки для дітей проводили мами. Проект був реалізований на базі початкових класів. Це позитивний досвід для вчителів, учнів, а також чудова можливість батькам більше дізнатися про шкільне життя їхньої малечі. У перспективі планується впровадження аналогічного освітнього проекту в усіх школах Боратинської громади.

Telegram Channel