Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Рівненщина: коротко про головне

Волинь-нова

Рівненщина: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

50-кілограмову фугасну авіаційну бомбу підірвали піротехніки аварійно-рятувального загону спецпризначення в Острозькому районі. Її виявили на присадибній ділянці у селі Вельбівно.

 

У Рівному протестували пасічники. Вони вимагали від депутатів обласної ради ввести на території краю мораторій на авіахімічну обробку полів та пропонують агрохолдингам переходити на біологічні методи ведення сільського господарства. Мовляв, таким чином в області повинна зменшитись кількість онкохворих.

 

Через укус гадюки двоє жителів Степангорода Володимирецького району опинились у реанімації. 6 жовтня 22-річного чоловіка вкусила за палець руки отруйна змія, коли він збирав у лісі журавлину. Днем раніше з такою ж травмою у районну лікарню привезли 20-літню дівчину. Постраждалим зняли інтоксикацію і, якщо ніяких ускладнень не буде, то через 5 днів випишуть додому.

 

Рівненські театрали стали переможцями відразу у двох номінаціях: «Краща вистава фестивалю» та «Краща режисерська робота» на V Всеукраїнському фестивалі «Лялькова веселка». Наші земляки представили виставу режисера Сергія Брижаня «Думи мої, думи…» за поезією Тараса Шевченка. Журі високо оцінило роботу акторів, які створювали образи через гру світла і тіні та пісочної анімації.

 

Понад 30 мільйонів гривень втратила Рівненщина через фінансові порушення. Саме стільки зловживань виявили з початку року представники управління Західного офісу Держаудитслужби. Ревізори забезпечили відшкодування втрат фінансових та матеріальних ресурсів на 14,7 мільйона. За вчинені порушення до адміністративної відповідальності притягнуто 114 посадових осіб, 22 – до дисциплінарної та матеріальної.

 

400-сторінковий альбом Андрія Гречила та Богдана Завітія «Наш герб. Українські символи від княжих часів до сьогодення» презентували у Рівному. Збірка, у якій понад 700 ілюстрацій із більш як 50 музеїв, архівів і бібліотек України та світу, здобула цьогорічне гран-прі на книжковому форумі у Львові.

Telegram Channel