Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Сало корисніше, ніж оливкова олія

Народний продукт виводить з організму токсини!

Фото: tutknow.ru.

Сало корисніше, ніж оливкова олія

Багато років дієтологи і лікарі переконували нас використовувати рослинні олії замість тваринних жирів. Виявилося, вони помилялися

Вчені наполягають — сало обов’язково потрібно включати в раціон, особливо  холодної пори року. Більш того, за твердженням експертів, для організму воно набагато корисніше, ніж розрекламована оливкова олія.

Свиняче сало за білковою структурою максимально підходить для організму людини, а тому легко засвоюється, не перевантажуючи печінку. Воно містить корисні для шкіри, серця і мозку вітаміни Е, А і D, каротин і жирні кислоти. Крім того,  виводить з організму токсини і важкі метали. Цей продукт незамінний при хворобах легень і суглобів, а також при екземі і п’яткових шпорах. Корисне воно навіть вагітним жінкам і мамам, які годують дітей. У ньому міститься селен, який захищає імунну систему, попереджає вироблення вільних радикалів і підсилює дію вітаміну Е. 

 Вчені наполягають — сало обов’язково потрібно включати в раціон, особливо  холодної пори року.

Отож, спростовуємо старі міфи про один із найулюбленіших продуктів 

Міф 1. Це чистий жир
Правда. Але натуральний, не з ГМО, повністю засвоюється і перетворюється на енергію, а не на сантиметри на талії.  Свіже або солоне сало в поєднанні з овочами навіть входить до складу багатьох дієт.

Міф 2. Це суцільний холестерин
Неправда. Холестерин є в салі, але його не так вже й багато (в дієтичному м’ясі більше). Для прикладу: яловича печінка містить до 400 мг, а сало — не більше 100. Але ж і без холестерину жити неможливо — завдяки йому утворюються клітини крові, а також він входить до складу клітинних мембран.

Міф 3. Від сала — зайва вага
 Калорійність його  досить висока — 770 ккал у 100 грамах продукту, і відчуття   ситості залишиться надовго. Якщо не уникаєте фізичних навантажень, то воно може стати для вас головним постачальником енергії. Добова норма  — до 100 грамів. Скибочка сала з житнім хлібом та ще з часником — відмінний перекус, а ще — профілактика багатьох захворювань.

Міф 4. На салі не можна готувати, особливо смажити
Неправда! Вчені англійського Університету Де Монтфорт стверджують, що при витоплюванні сала  не утворюються речовини-канцерогени, що викликають рак. А ось при нагріванні всіх видів рослинних олій — це відбувається...

Telegram Channel