Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Ми скуштували солдатський сухпайок

А що, як і депутатам запропонувати такі харчі?

Фото: Олександра ДУРМАНЕНКА.

Ми скуштували солдатський сухпайок

Сьогодні ділимось враженнями, чи смачний він

Перед «прямою лінією» з військовим комісаром області Романом Куликом нам привезли армійський пайок, який називається «Повсякденний набір сухих продуктів». Напередодні свята захисника України ми спробували ті солдатські харчі.

Ось так виглядає запакований армійський пайок.

 

Міцний зелений пакет запаяний дуже ретельно, довелося докласти зусиль, щоб його відкрити. Дату фасування «21. 06. 2018» і термін придатності «Вжити до 23. 03. 2020» вказано на приліпленому паперовому стікері. Це перший недолік – його можна замінити та переклеїти.

Паперовий стікер може затертися чи відклеїтися.

 

Загальна вага 1511 грамів. У великому пакеті три менших: сніданок – 557 грамів, обід – 457 і вечеря – 497. Виробник – ТОВ «ВІЙСЬКТОРГ», місто Київ, а розфасовано в містечку Дубровиця на Рівненщині

У великому пакеті - ще три.

 

Сніданок

На сніданок - 2 консерви і кава.

Зранку Міністерство оборони пропонує нашим захисникам дві консерви: кашу гречану з яловичиною – 325 грамів й 100-грамовий паштет печінковий, дві упаковки галет «Раціон», два стіки цукру по 10 грамів та один пакетик із розчинною кавою. До цього додається одна волога та одна суха серветки. А їсти ці харчі можна «убогою» одноразовою ложкою, яка майже відразу ламається у руках. Це суттєвий недолік.

Загалом сухий пайок їстівний, тільки не для щоденного вживання.

Відкриваємо консерви. Каша гречана виготовлена 16. 05. 2018. Термін придатності два – роки. На смак вона добра, але розігріта – таки краща. Загалом їсти можна. Пробуємо печінковий паштет, якщо його намастити на галету, то виходить непогано. А запили це все розчинною кавою.

Обід

Перша надтріснута ложка.

Відкриваємо консерву «Яловичина в желе» вагою 325 грамів, до неї додається дві пачки галет по 50 грамів кожна (всього 8 штук). М’ясна консерва добряче пересолена, залита жиром, але з’їли повністю. На десерт заварюємо чай кенійський чорний «Мономах», а до нього два пакетики цукру. Обід доволі ситний, але після нього потім страшенно хотілося пити, адже наїлися солоної тушонки. Тому найкраще нам смакувала звичайна вода.

Вечеря

Особливість вечері - мед.

На завершення дня для солдата передбачена «Каша перлова з яловичиною» – 325 грамів, дві пачки галет, такий самий чай, як і на обід, а додатково підсолоджує життя українським воїнам 2 пакетики меду по 20 грамів кожний.

У металевій консерві відірвався ключ при відкриванні. Але ми таки скуштували перлову кашу. На вигляд вона зовсім не апетитна і геть не смачна. Ніхто її їсти не захотів. Тому вечеряли сухими твердими галетами з медом та запивали чорним чаєм. Добре, але малувато.

***

Ми пробували український солдатський пайок не в польових умовах, а в робочому кабінеті. Загалом із чотирьох консерв, які передбачені у наборі продуктів, три з’їли. З колегами також перевірили обсяг великого зеленого пакета і набрали в нього 5 літрів води. Це ще одне застосування для нього.

Галети «Раціон» смачні, але в деяких пачках вони перетворилися на жменю крихт. Загалом сухий пайок їстівний, тільки не для щоденного вживання.

 

Telegram Channel