Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Волинь: коротко про головне

Волинь-нова

Волинь: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

  • У полі поблизу села Іванівка Іваничівського району під час проведення сільськогосподарських робіт працівник агропідприємства трактором пошкодив засувку на трубі газопроводу середнього тиску, внаслідок чого стався витік газу. Ніхто з людей не постраждав, однак 14 населених пунктів Іваничівського, Локачинського, Володимир-Волинського районів відключено від газопостачання.
  • Мобільний додаток «My Pol» для миттєвого виклику поліції запрацював на Волині – натиском однієї кнопки «SOS», без потреби здійснення дзвінка на лінію «102». Він повністю безкоштовний. Кожен охочий може завантажити його на смартфон. Програма дає можливість миттєвого реагування і термінового сповіщення поліції про злочини та події, а також дасть змогу громадянам оцінити роботу поліцейських.
  • 60 із 351 відібраної спеціалістами проб води в Любешівському районі не відповідають нормам. Уміст нітратів у них перевищено майже в 1,8 раза. Найбільше проб із перевищенням наявності солей азотної кислоти виявлено в селах Бірки, Березичі, Судче, Велика Глуша, Зарудчі. Високий показник питомої ваги аналізів свідчить про ризик захворювання на метгемоглобінемію, особливо в дітей віком до трьох років та вагітних жінок.
  • Капличку на честь Пресвятої Богородиці встановили та оздобили волинські військові 14-ї ОМБР в одному з прифронтових населених пунктів Луганщини. Ідейним натхненником і реалізатором доброї справи став боєць із позивним «Батя», волонтери, місцева цивільно-військова адміністрація. На освячення каплиці з синьо-жовтими державними стягами та іменною хоругвою свого підрозділу зібралися військовослужбовці бригади та місцеві мешканці.
Telegram Channel