Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Рівне: коротко про головне

Волинь-нова

Рівне: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

  • Сім із половиною років в’язниці отримав 22-річний рівнянин за відеозвернення до ватажків «ДНР» із пропозицією здійснити вибухи та інші дії для дестабілізації ситуації в області. Суд визнав його винним у державній зраді та плануванні диверсій.
  • Міський голова Рівного Володимир Хомко відвідав традиційне німецьке свято пива й гулянь «Октоберфест», яке цього року охопило 6,3 мільйона осіб. Вони випили 7,5 мільйонів літрів хмільного напою. «Октоберфест» започаткований у Мюнхені 205 років тому і переривався лише з надзвичайних причин – воєн, епідемій. Очільник міста запевнив: їздив на приватному авто, заправляв його та ночував за власні кошти, «тому жодного збитку місту не спричинив!»
  • Понад 3000 гостей зібрав етнофольк-фест «Збериса, мой родоньку…», що відбувся на Рокитнівщині. Дійство заснували для популяризації народних традицій, звичаїв та обрядів. Цьогоріч організатори вирішили показати поліські традиції створення сім’ї. На сцені презентували випікання та вбирання короваю, виряджання молодих, розплітання коси, викуп нареченої і спомагання приданого. Усе це супроводжувалося співами, примовками, танцями та музиками. Під час фестивалю діяли виставки весільних фото, вбрання, рушників і короваїв – від колишнього до сучасного. Охочих також навчали виробляти з прісного тіста прикраси для весільного хліба.
  • Більше десятка тисяч перепелів вирощує на своїй фермі молодий хлопець Ігор із Рівненщини. Він став учасником телепроекту «Ля село». Чоловік розповів, що раніше постійно купував перепелині яйця, бо займався спортом, а вони надзвичайно корисні. Потім він із другом спробували вирощувати перепілок для себе. А зараз сам заробляє на перепелиних яйцях, м’ясі та пташиному посліді.
Telegram Channel