Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Життя таки «Малина»!

Після матчу Коноплянка скаже, що Маліновський може забивати і з 50 метрів!

Фото footboom.com.

Життя таки «Малина»!

Чехи зі словаками чухають потилиці й міняють тренерів, українці достроково виграють свою групу в Лізі націй УЄФА, а «списаний» із «Шахтаря» гравець перетворюється на нового лідера нашої збірної!

Товариський матч. Італія — Україна — 1:1 (1:0 – Федеріко Бернардескі, 55 хв.; 1:1 – Руслан Маліновський, 62 хв.)

10 жовтня 2018 року. Генуя (Італія). Стадіон «Луїджі Ферраріс». Головний суддя Раде Обренович (Словенія).

Украй невиразний перший тайм «синьо–жовтих», прикрий м’яч, пропущений Андрієм П’ятовим на початку другого — вже майже здавалося, що чогось оптимістичного від підопічних Андрія Шевченка в поєдинку з чотириразовими чемпіонами світу годі й чекати…

І таки ж ні! Пропустивши, наші заграли веселіше! Вже за сім хвилин прекрасний удар вдався півзахисникові бельгійського «Генка» Руслану Маліновському. М’яч двічі відскочив від газону і пірнув під штангу — 19–річний голкіпер «Скуадри адзурри» Джанлуїджі Доннарумма з його зростом у 200 см був безсилим — 1:1! І дебютний гол Маліновського за збірну!

Недарма кажуть, що в 25-річного Руслана Маліновського зараз чи не найсильніший удар лівою у Європі.

А далі ми ще й цілком могли здобувати свою першу перемогу над італійцями. У підсумку таки задовольнилися нічиєю — проте гра збірної України в другому таймі сподобалася.

Ліга націй УЄФА. Ліга В. Група 1. 3–й тур. Україна — Чехія — 1:0 (Руслан Маліновський, 43 хв.)

16 жовтня 2018 року. Харків. Стадіон «Металіст». Головний суддя Гедимінас Мажейка (Литва).

Перемога в цьому поєдинку гарантувала нашій збірній перше місце в групі — і ми її таки здобули!

У це складно повірити, але «за живих» Ярмоленка, Коноплянки та Марлоса «першу скрипку» в оркестрі під диригуванням Шевченка знову грав Маліновський! Житомирянин, який ще хлопчиком потрапив в академію донецького «Шахтаря», потім — уже подорослішавши — багато років «числився» у складі «гірників», проте так і не одержав шансу провести за цей клуб подай одного матчу…

Руслан знову забив! Недарма кажуть, що в 25–річного Маліновського зараз чи не найсильніший удар лівою у Європі.

Натомість наш 34–літній голкіпер Андрій П’ятов цього разу був сама надійність! Хай вкотре з перевагою в один–єдиний м’яч, але ми таки здобуваємо третю перемогу в трьох поєдинках, набираємо дев’ять очок і достроково стаємо недосяжними для суперників!

По–перше, це означає «підвищення у класі» — за два роки гратимемо вже в Лізі А з найсильнішими збірними Старого Світу!

По–друге, це наш додатковий шанс вибороти путівку на Євро-2020!

16 листопада ми ще гратимемо на виїзді зі Словаччиною (словаки також ще зіграють з чехами). Проте нашого лідерства в групі ці поєдинки вже за жодного підсумку не похитнуть.

За воротами

Руслан МАЛІНОВСЬКИЙ, півзахисник збірної України і команди «Генк» (Бельгія):

«Мій гол? Рома Яремчук скинув, я йому кричав якраз, щоб віддав… Здорово потрапив. Сказав Ромі, що бельгійська атака пройшла (Роман Яремчук виступає зараз за клуб «Гент». — Ред.). Дякую Андрію Шевченку за довіру. Забив італійцям, забив сьогодні. Знаходжу впевненість у собі».

Турнірна таблиця групи 1 Ліги В:
М Збірна І В Н П М О
1 Україна 3 3 0 0 4–1 9
2 Чехія 3 1 0 2 3–4 3
3 Словаччина 2 0 0 2 1–3 0
Telegram Channel