Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Елізабет Тейлор двічі виходила заміж за того самого чоловіка

Акторка пережила свого коханого Річарда на 27 років.

Фото kinoistoria.ru.

Елізабет Тейлор двічі виходила заміж за того самого чоловіка

Американський актор Річард Бартон, який виконав роль Марка Антонія у фільмі «Клеопатра», одружився з нею незважаючи на те, що кінозірка вже 4 рази була заміжня

За першого чоловіка Конрада Хілтона, спадкоємця готельної імперії, вийшла заміж 17-річною. Але прожила з ним менш як рік — багатий красень виявився алкоголіком. Другого чоловіка — 40-річного британського актора Майкла Вальдінґа — актриса відібрала у родини. Прожила з ним п’ять років і народила двох синів. Третій шлюб — із голлівудським продюсером Майклом Тоддом — тривав усього півтора року. У березні 1958-го чоловік загинув в авіакатастрофі. Від нього Ліз народила доньку. Після трагедії вона впала в депресію, почала пити.

30-річний тоді Едді Фішер давно був закоханий в Елізабет. Підтримав її, допоміг повернутися до нормального життя. Вдячна Ліз погодилася вийти за нього заміж. Едді відтоді всюди супроводжував дружину. У 1961-му Тейлор запропонували роль  Клеопатри в однойменному фільмі за величезний на ті часи гонорар. На зйомках вона закохалася у свого 36-річного партнера Річарда Бартона, який грав Марка Антонія — коханого Клеопатри. Бартон був одружений, але це йому не заважало залицятися до гарних жінок. До Едді щодня доходили чутки про їхній роман. Однак він не зважувався з’ясовувати стосунки з дружиною й робив вигляд, що нічого не відбувається. 

Проте якось Едді не витримав і поставив Ліз ультиматум — або я, або він. Та у відповідь лише знизала плечима:

— Якщо я закохуюся, то я закохуюся.

Фішер зібрав речі й повернувся до Америки. Тейлор подзвонила адвокатові, щоб розпочати процес розлучення. Була впевнена, що Річард Бартон зробить те саме. Однак той заявив:

— Я не покину дружину, яка кохає і розуміє мене. А зрештою, вона зовсім не заважає нам робити те, що нам так подобається.

 Вони знялися разом в 11 картинах, заробили 
50 мільйонів доларів. 1964-го пара удочерила 
3-річну Марію.

Елізабет обурилася. Вона зачинилася у своєму номері та випила пляшку снодійного. Акторку встигли врятувати. Звістка про її невдале самогубство приголомшила Бартона. Він побіг до лікарні й цілий тиждень не відходив від коханки. Коли закінчилися зйомки, вони вирушили разом до Америки. Бартон розлучився і 1964-го одружився з Тейлор. 

 Вони знялися разом в 11 картинах, заробили 50 мільйонів доларів. 1964-го пара удочерила 3-річну Марію. Щоб родині було зручно подорожувати світом, Бартон купив реактивний літак. Однак життя у подружжя почало йти під укіс. Ганяючись за великими гонорарами, Бартон погоджувався на ролі в посередніх фільмах, які нещадно громили критики. Через це він впадав у депресію, багато пив і палив.  П’яні витівки чоловіка дратували Елізабет.  Від розпачу акторка теж почала прикладатися до пляшки. Зрештою запропонувала Річарду вибирати — або вона, або випивка. Бартон пообіцяв зав’язати. Але протримався кілька днів. Зрештою Елізабет подала на розлучення.

Після  розірвання шлюбу вони продовжували спілкуватися. Бартон відправився у Швейцарію, де намагався кинути пити. Невдовзі запросив Ліз приїхати до нього й переконатися, що він цілком здоровий. За півтора місяця колишня пара знову вирішила одружитися. Весільний обряд влаштували в Африці на березі річки в присутності вождя місцевого племені. Однак налагодити стосунки подружжю так і не вдалося. 1976-го вони розлучилися вдруге.

Того року Елізабет вийшла заміж за сенатора-республіканця Джона Ворнера, з яким прожила шість років. Бартон також одружився. Актори підтримували зв’язок.  Смерть Річарда 1984-го стала важким ударом для Елізабет. Довгі роки вона лікувалася від затяжних депресій та алкоголізму.

Останнім чоловіком акторки став шофер Ларрі Фортенськи. З ним вона познайомилася в клініці, де лікувалася від алкоголізму.  Через п’ять років їхній шлюб розпався. 

— У своєму житті я не була позбавлена уваги гарних чоловіків, — говорила Тейлор на схилі літ. — Вони любили мене. Я відповідала їм взаємністю. Але по-справжньому я кохала лише Річарда Бартона. 
Елізабет Тейлор (1932—2011) пережила його на 27 років. 

Telegram Channel