Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Волинь: коротко про головне

Волинь-нова

Волинь: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

 Героя України з Ківерців Володимира Гринюка з 32-м днем народження привітав Президент Петро Порошенко на своїй сторінці у «Фейсбуці». Наш земляк керував батальйоном 30-ї окремої механізованої бригади у лютому 2015 року. Тоді підрозділ під командуванням волинянина увійшов у Логвинове, при цьому знищив велику кількість бронетехніки сепаратистів. Незважаючи на отримане в ході бойової операції поранення, Володимир продовжував керувати ввіреним йому батальйоном.

Премєр-міністр України назвав волинську трасу Устилуг – Луцьк – Рівне (Н-22) ідеальною та виклав відео, що демонструє стан відремонтованої ділянки траси. Втім, мер Володимира-Волинського Петро Саганюк заявив, що автошлях до кінця ще не зроблений. «Ця дорога незавершена! Розмітки немає, люків немає, не облаштовані зупинки... Щось зроблено, але більше недороблено. А той клаптик до Устилуга взагалі не зачепили», – зазначив міський голова.

У Лобачівці Горохівського району обікрали сільський театр, де свої спектаклі ставить народний артист України, лауреат Шевченківської премії Петро Панчук. За попередніми даними, злодій проник у приміщення з тильної сторони. Прихопив із собою електропідсилювач до колонок вартістю близько 20 тисяч гривень.

Підприємства Волині не можуть знайти в регіоні працівників на зарплату у 12–15 тисяч гривень. Зокрема, у фірмі «Континіум-Трейд» відкрита вакансія менеджера зі збуту, а «Кромберг і Шуберт» не може знайти працівника на посаду зі створення вхідних даних технічного відділу чи інженера-налагоджувальника контрольно-вимірювальних приладів із зазначеною заробітною платою. Тож змушені шукати кадри в інших регіонах України. Наразі вісім волинських підприємств мають понад триста вільних вакансій.

У Луцьку одинадцятикласники НВК № 22 орендували тролейбус, щоб привітати улюбленого класовода – Світлану Тросцінську, яка днями відзначала ювілей. Електротранспорт прикрасили повітряними кульками і барвистими паперовими помпонами, а також вітальними «інструкціями» на кшталт «Жінка у гарному настрої завжди виглядає молодшою».

Настоятель храму села Коршовець Луцького районного деканату УПЦ (КП) Віктор Михалевич проповідує у соціальних мережах. У «Фейсбуці» у протоієрея 3 тисячі друзів та група у вайбері. Священик ділиться своїми думками про молитви та свята, а також порадами. 

Telegram Channel