Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
В англо-німецьку школу «Lingua House» пише навіть королівська родина

Мар’яна Салівончик — привітна господиня мовної хатинки й викладачка німецької.

Фото з архіву школи «Lingua House».

В англо-німецьку школу «Lingua House» пише навіть королівська родина

У центрі Луцька є затишна англо-німецька хатинка, в якій нетрадиційно та ефективно вивчають іноземну. Її господині — Мар’яна Салівончик та Наталія Крупська — навчають мов за їхньою авторською програмою і вже отримали багато позитивних відгуків

Дівчата працювали в одному з мовних центрів, але створили власну двомовну школу, адже німецька й англійська сьогодні найбільш популярні. Це не метод Каллана, а розроблений на 32 заняття інтенсивний курс (2-разовий на тиждень, 4-разовий на місяць). Звільнити простір від нудних підручників допомагають дуже цікаві відеоконференції з мовниками інших країн, ведення блогів, селфі-тури і навіть листування… з королівською родиною. Бо вивчити мову найкраще в спілкуванні з її носіями, переконані засновниці школи.

Наталя Крупська — співвласниця «Lingua House»  й за сумісництвом — педагог англійської.
Наталя Крупська — співвласниця «Lingua House» й за сумісництвом — педагог англійської.

 Коли заходиш уперше в будівлю на вулиці Винниченка, 67, що в обласному центрі, і прямуєш сірими сходами на 3–й поверх, навіть не сподіваєшся потрапити в таке затишне місце. В інтер’єрі — багато дерев. Дівчата залучили дизайнера, аби створити атмосферу справжнього дому. У великому холі на дивані — учні. Тут три класні кімнати для навчання. Привітна адміністраторка запрошує кожного на заняття.

— Основна наша фішка — створення мінімального курсу, який можуть освоїти студенти і здобути певний рівень знань з іноземної мови. Ми назвали його інтенсивом, він розрахований на 4 місяці, — розповідає пані Мар’яна. — Це лексичний і граматичний мінімуми, які можна засвоїти «з нуля». Працюємо з дітьми шкільного віку — початкової і середньої ланки, з дорослими, які терміново хочуть вивчити мову. Навчання відбувається у групах із 5–8 осіб. Після інтенсиву проводимо тести на визначення рівня отриманих знань. 10-, 11-класників тренуємо до ЗНО. Маємо підготувати так, щоб вони склали його успішно, бо це дуже важливо для нас.

Зараз у мовній хатинці працює 30 груп, троє викладачів. Школа популярна, тому ще потрібен учитель з німецької, який би охоче займався з дітьми.

Працюємо з дітьми шкільного віку — початкової і середньої ланки, з дорослими, які терміново хочуть вивчити мову. 

— Будь–яке навчання вимагає регулярності, — долучається до розмови викладач англійської Наталя Крупська. — Працюю з «дорослою» аудиторією, якій уже важче засвоїти щось нове. Практикую чант, де на мелодію накладається лексика, тоді вона краще запам’ятовується. Або онлайн–ігри, в яких багаторазово повторюється якесь слово. Підручники дають дуже правильну літературну англійську, а ми включаємо ще й живу, яка лунає на телебаченні, радіо, в житті, вчимо її за реаліті–шоу на якусь тему. У нас багато друзів у всьому світі, тому намагаємося залучати їх, щоб показати, як жива розмовна англійська звучить скрізь, — додає пані Наталія. — Намагаємося пробуджувати у студентів бажання вчитися. Усі заняття проводимо лише німецькою чи англійською навіть із початківцями. Вчимо таким чином шукати вихід з екстремальної ситуації.

Такі уроки не лише пізнавальні, а й веселі.
Такі уроки не лише пізнавальні, а й веселі.

 Найменші учні англо–німецької школи «Lingua House» писали лист–вітання королівській родині з приводу народження в кінці квітня принца Луїса. І нетерпляче чекали відповіді. Хвилювалися, чи сподобається лист герцогині Кейт Міддлтон, мамі маленького принца. І таки прийшла з Кенсінгтонського палацу подяка за привітання.

Тож якщо вам набридло стандартне навчання, почніть опановувати мову в «Lingua House». Набір у групи з вивчення англійської та німецької для дітей, підлітків та дорослих триває. Тел.: 050-694-5667, 099 27 095 21.

Telegram Channel