Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У Луцьку з пов’язками на очах вивчали проблеми незрячих

Посадовці на собі відчули проблеми незрячих.

Фото lutskrada.gov.ua.

У Луцьку з пов’язками на очах вивчали проблеми незрячих

В обласному центрі Волині продовжується організований з нагоди Міжнародного дня білої тростини соціальний експеримент «Відчуй життя в темряві»

Минулого вівторка перший заступник міського голови Григорій Недопад, заступник міського голови Костянтин Петрочук, радник міського голови Ігор Поліщук, начальник управління транспорту та зв’язку міської ради Володимир Степанов провели перевірку доступності інфраструктури обласного центру для  людей із вадами зору. У цьому їм допомогли голова Волинського осередку ГО «Генерація успішної дії» Віталій Ткачук та Іван Заячківський. 

Під час руху вулицями міста, зокрема Богдана Хмельницького, Тараса Шевченка, Ковельською, Воїнів-інтернаціоналістів, Кравчука, проспектом Соборності, учасники експерименту змогли переконатися, що не­зрячі у нашому місті щодня змушені долати чимало перешкод.

Небезпеку створює, наприклад, відсутність звукового сигналу на деяких регульованих пішохідних переходах.

Небезпеку створює, наприклад, відсутність звукового сигналу на деяких регульованих пішохідних переходах. У багатьох маршрутних транспортних засобах (окрім тролейбусів) не озвучують зупинок, що значно утруднює оріє­нтацію у місті для цієї категорії населення.

За підсумками заходу було проведено прес-конференцію, під час якої учасники проекту розповіли про свої враження і про те, що потрібно зробити, аби створити людям із порушенням зору комфортніші умови життя.

Марина ЛУГОВА.

Telegram Channel