Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Волинь: коротко про головне

Волинь-нова

Волинь: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

Автобусного сполучення між містами Рожище та Ківерці поки що не буде.   Обласна рада за заявою ПП Хайчевського розірвала договір про організацію перевезень пасажирів за маршрутами №376 Луцьк-Ківерці (через Рожище), №442 Луцьк-Рожище. А новий конкурс не відбувся через відсутність претендентів на участь у ньому. 

 У психлікарні №2 селища Олика Ківерцівського району пацієнтів прив’язують до ліжок. Це та низку інших порушень, зокрема протиправне застосування фізичного обмеження, нестачу необхідних ліків, неналежні умови утримання хворих, брак лікарів та відсутність реабілітаційних заходів, виявили під час перевірки психіатричних лікарень області представники Уповноваженого з прав людини. 

 У Заболотті Любомльського району вулицю Брестську перейменували на честь українського письменника, уродженця села Василя Гея. Рішення ухвалила більшість депутатів під час сесії Головненської селищної ради.
Величезну пухлину вагою 2,5 кілограма видалили місцевій жительці медики Ковеля. Успішну операцію провели у гінекологічному відділенні міського пологового будинку. Лікарі нагадують, щоб не допустити такого стану, кожна жінка повинна проходити профілактичне обстеження хоча б раз на рік. 

У селі Дігтів Володимир-Волинського району наклав на себе руки 16-річний підліток. 23 жовтня, повернувшись з роботи, мати знайшла сина повішеним у будинку. На тілі хлопця слідів насильства не виявлено. Він навчався в 11-му класі Суходільської школи.

У Прилісному Маневицького району в озері Глибоке під час риболовлі втопився 56-річний чоловік. Водолази аварійно-рятувального загону спецпризначення УДСН у Волинській області, які прибули за викликом на місце події, підняли тіло потопельника. 

 Картини дітей-художників із Луганщини про Волинь представили на виставці «Україна очима дітей АТО» у Верховній Раді. Влітку цього року школярі з Донбасу відпочивали в нашій області в рамках 12-го арт-каравану дружби «Схід і Захід разом». На їхніх роботах — мальовничі краєвиди Світязю та Шацького краю, виконані у різноманітних художніх техніках.

Telegram Channel