Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Рівненщина: коротко про важливе

Волинь-нова

Рівненщина: коротко про важливе

Найрезонансніші події краю одним абзацом

7 нових тролейбусів від українського виробника виїхали на вулиці обласного центру. Усього громадський транспорт міста має чотирнадцять нових «рогатих», серед яких є й з автономним ходом. Цього року із бюджету Рівного на закупівлю електротранспорту виділили майже 35 мільйонів гривень.    

Годинник від Президента України отримав 16-річний спортсмен із Рівного Дмитро Гонта. На головній олімпійській базі в Конча-Заспі глава держави особисто привітав нашого земляка, учасника ІІІ юнацьких Олімпійських ігор, який завоював бронзу в кульовій стрільбі з пістолета на 10 метрів. 

 Вараська школа №3 здобула перемогу у Всеукраїнському проекті «Zero Waste School». У подарунок учні отримали прес, за допомогою якого можна брикетувати сміття, а згодом здавати його на переробку. В рамках  проекту впродовж 241 дня учні 11-го класу навчального закладу під керівництвом викладача вчились впроваджувати власний.  

 Бабця Домініка Чекун із Зарічненського району, яка володіє унікальним автентичним народним співом, підкорила інтернет. Запис сольної пісні «Ой на морі, на морі лежить камінь мармуровий»  провели в рамках проекту «polyphonyproject.com». Це справжній феномен. Її манеру співу намагаються вивчити, відтворити, зрозуміти. Вона однаково добре звучить і сольно, і в ансамблі, щедро ділиться своїм талантом із слухачами, а з охочими – і майстерністю співати складні поліські пісні. 

90-річна жителька Здолбунівського району прикинулася мертвою перед грабіжником. Зловмисник проник до будинку через вікно, побачивши пенсіонерку, вдарив її кілька разів арматурою. Аби вижити і не наражатися на нові удари, старенька вдала, що без свідомості, та лежала, не рухаючись, доки не впевнилась, що кривдник не повернеться. Забравши із господарства речі домашнього вжитку та продукти харчування, чоловік пішов геть, накинувши при цьому на вхідні двері навісний замок. Бабусю помітив через вікно родич, який прийшов допомогти по господарству.  

«Капітан Смуток» – роман про місто Дубно написав відомий музикант, арт-директор фестивалю «Бандерштат»  і фронтмен луцького гурту «ФІОЛЕТ» Сергій Мартинюк (Колос). Дебютний твір побачить світ на початку листопада у видавництві «Фабула». Сергій народився і виріс у Дубні і давно мріяв написати  «про місто дитинства». 

Telegram Channel