Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
«Я до церкви більше не піду!»

Волинь-нова

«Я до церкви більше не піду!»

Один юнак підійшов до священика і сказав: – Я спостерігав за людьми в церкві. Вони заглядають у телефони під час богослужіння, осуджують інших у храмі. І це ще не все...

– Гаразд, можеш більше не приходити, – відповів священик, – але зроби одну річ: тричі обійди довкола церкви з повною склянкою води. Маєш не розлити ні краплини.

Юнак обійшов храм тричі, як просив отець, і пішов йому доповідати.

– Коли ти йшов повз церкву, бачив, як інші люди пліткують? – спитав священик.

– Ні, – відповів хлопець.

– А як вони заглядають у смартфони, спостерігав?

– Теж ні.

– А знаєш, чому ти цього не зауважив? Бо зосередився на склянці, щоб не розлити рідину. У житті відбувається те саме: якщо очі спрямовані на Бога, то чужих гріхів не помічаєш.

Тож зважаймо насамперед на свої гріхи, але пам’ятаймо: спільна молитва – велика сила!

 

30 листопада

Сонце (схід – 7.57, захід – 16.19, тривалість дня — 8.22).

Місяць у Діві. 23 день Місяця.

Іменинники: Григорій, Михайло, Геннадій, Захар, Іван, Максим.

1 грудня

Сонце (схід – 7.59, захід – 16.17, тривалість дня — 8.18).

Місяць у Діві, Терезах. 23–24 дні Місяця.

Іменинники: Платон, Роман, Данило, Алфей.

2 грудня

Сонце (схід – 8.01, захід – 16.17, тривалість дня — 8.16).

Місяць у Терезах. 24–25 дня Місяця.

Іменинники: Іларіон, Варлам, Йосип, Адріан, Філарет, Денис, Федір.

3 грудня

Сонце (схід – 8.02, захід – 16.16, тривалість дня — 8.14).

Місяць у Терезах. 24–25 дні Місяця.

Іменинники: Анатолій, Іван, Григорій, Остап, Йосип.

4 грудня

Сонце (схід – 8.03, захід – 16.15, тривалість дня — 8.12).

Місяць у Скорпіоні. 26–27 дні Місяця.

Іменинники: Марія, Олександр, Лукерія, Ярополк, Петро.

 

Магнітні бурі у грудні

Незначні очікуються – 1, 3, 4, 7, 8, 18, 28, 30-го, сильні – 2 і 29-го числа місяця.

 

Прогноз погоди

Останній день осені вкаже,якою буде зима

30 листопада відзначається день пам’яті святителя Григорія Чудотворця, єпископа Неокесарійського. У народі святого називали Зимовказівником, оскільки погода цього дня вказує, якою буде прийдешня зима. Відтепер приходять стійкі морози і землю застилає сніговий покрив

А за прогнозом чергового синоптика Волинського обласного гідрометеоцентру Світлани Гончаренко, 30 листопада — мінлива хмарність без опадів, на дорогах місцями ожеледиця. Вітер південно–східний, 5—10 метрів за секунду. Температура повітря вночі — 7—12, вдень — 1–6 градусів морозу. 1 грудня — мінлива хмарність без істотних опадів, на дорогах ожеледиця. Вітер південно–східний, 5—10 метрів за секунду. Температура повітря вночі — 7—12, вдень — 1—6 градусів морозу. 2–го — хмарно з проясненям, без істотних опадів, на дорогах місцями ожеледиця. Вітер південний, 5—10 метрів за секунду. Температура повітря вночі — 6—11, вдень — 1—6 градусів морозу. 3–го — хмарно з проясненням, о другій половині дня – невеликі опади у вигляді мокрого снігу. Вітер південний, 5—10 метрів за секунду. Температура повітря вночі — 1—6 градусів морозу, вдень — від нуля до 5 тепла. 4-го — хмарно з проясненням, невеликий дощ із мокрим снігом. Вітер південно–західний, 5—10 метрів за секунду. Температура повітря вночі — від мінус 2 до плюс 3, вдень — 0—5 градусів тепла. За багаторічними спостереженнями, найтепліше 30 листопада було 2000 року — плюс 11, найхолодніше — 1993–го — мінус 12 градусів.

У Рівному 30 листопада хмарно, без опадів. Температура повітря – 11–7 градусів морозу. 1 грудня – 10–7 градусів нижче нуля, вдень сніжитиме. 2-го – без опадів, від 8 до 4 градусів із позначкою «мінус». 3–го — без опадів, 7–2 градуси морозу. 4–го – дрібний сніг, температура повітря – від 4 градусів морозу до нуля.

 

Гітара покликала в Маневичі

У районному Центрі творчості дітей та юнацтва (ЦТДЮ) відбувся І Всеукраїнський відкритий фестиваль-конкурс «GuitArt Manevychi»

Сергій ГУСЕНКО

 

Цьогоріч у райцентрі запровадили два нові фестивалі, один із них – класичної гітари. Організували захід очільники влади району Андрій Линдюк і Анатолій Мельник, начальники відділів освіти та культури Валентина Книш та Ігор Дерлюк, директор ЦТДЮ Валентина Ковальчук. Ідея проекту – Вадима Войтовича, менеджер – Андрій Андрушко.

21 учасник у номінації «Виступи соло» та 6 – у «Гітарному ансамблі» прибули з Києва, Львова, Чернігова, Луцька, Вараша, Нововолинська, Дублян, Рожищ та Купішкіса (Литва). Двоє наймолодших здобули дипломи ІІ ступеня. У середній категорії І премію отримав Андрій Копюк із Рожища, у старшій – Уцкус Повілас (Литва). Серед ансамблів переміг київський гурт «Rocka-Rola».

Учасники і члени журі отримали подарунки за кошти районного бюджету та від спонсорів: ТзОВ «Захід-атомбудмонтаж», «Маневицьке лісове господарство», Маневицька райспоживспілка, магазинів «Трембіта», «Орфей» (Львів), «Білий лебідь» (Маневичі), рекламно-агітаційного агентства «Вітрина Волині», «Околиця». Організатори кажуть, що захід стане щорічним, а його географічні межі розширяться.

 

«Тепер і я живу зі зручностями»

«Завдячую людям, які пішли мені назустріч і допомогли», – каже Людмила Годованюк, інвалід 2-ої групи із села Струмівка Луцького району. Вона мешкає в маленькому будинку, де не було належних побутових умов. Особливо гостро це відчула, розмінявши сьомий десяток літ. Мріяла хоч би воду провести в хату

Катерина ЗУБЧУК

– Оскільки я самотня (діти мають свої сім’ї і життя, — їм уже не до мене), то вирішила написати голові нашої Липинської сільради Богданові Гусаку. Попросила надати працівників, які за мої кошти виконали б необхідні роботи. Як було прикро, коли секретарка Валя телефоном повідомила, що мені відмовлено, бо «нема вільних спеціалістів». А згодом і письмову відписку надіслала.

Після цього я вирішила звернутися до голови Луцької районної ради Валентина Приходька. Секретарка сказала, що прохання йому передасть. І того ж дня Валентин Васильович сам подзвонив, запевнивши, що до мене прийде майстер. Справді, надвечір він уже був. Коли працював із напарником, то заїжджав і голова, щоб пересвідчитися, чи все нормально... Тому хочу щиро подякувати людям, які посприяли у вирішенні цієї дуже великої для мене проблеми, – радіє жінка.

Telegram Channel