Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
І дід не перднув, і баба не бзднула,  а наша країна в лайні мало не потонула

Волинь-нова

І дід не перднув, і баба не бзднула,  а наша країна в лайні мало не потонула

Левова частка проблем сучасної України – від «старих пердунів». Ні-ні: не від тих «колишніх» – та й у «новій» владі! Вони давно вже виправилися!

Біда нашої держави якраз у буквальному розумінні підтоптаних життям «старперах» – пенсіонерах і пенсіонерках, які неначе та каменюка на шиї потопельника тягнуть на дно нашу юну прекрасну мелодійно-солов’їну й патріотично-калинову Україну.
Це вони, кляті дармоїди, без усілякої потреби безплатно катаються у тролейбусах (а в містах, де є трамваї, то і в трамваї «залазять»!). Це від них оті довжелезні черги в супермаркетах (бо то ж треба сунутися туди щодня й брати 500 грамів цукру та одну уцінену булочку!). А найгірше, що вони всуціль продажні – за кіло гречки ладні «здати» на виборах майбутнє своїх прогресивних онучат!

«Вкради в баби з дідом паспорти – не дай їм проголосувати і позбавити твою державу найсвітліших перспектив!» Знайомо?!

«Вкради в баби з дідом паспорти – не дай їм проголосувати і позбавити твою державу найсвітліших перспектив!» Знайомо?!

На щастя, хоч у тій Мордокнижці (чи то пак у Facebook) того старого дрантя і трухлявих пеньків немає! Бо де ж їм (мізки ж, певно, вже давно повсихалися до розмірів найдрібніших горіхів!) осилити цю надінтелектуальну царину – соціальні мережі!
Але що це?! 25 листопада в Азовському морі та Керченській протоці розгортаються ті драматичні події з уже неприхованою атакою оскаженілої кацапні на кораблі ВМС України. Увечері того ж дня РНБО рекомендує запровадити воєнний стан. Президент Порошенко заявляє про свою підтримку такого кроку. І в тому Facebook починає нестерпно смердіти… 

Дідів з бабами немає, а так тхне лайном, що навіть затискання носа двома пальцями не допомагає! Бачте, на самісінькому схилі літ свого нікчемного президентства «Порох» остаточно здурів! Ну «поштовхали» трохи наші катери – хіба вже воєнний стан оголошувати?! Та й то ще треба розібратися, чи не на дистанційному керуванні були ті «кораблики» і чи не сам «ПоRoshen», підло рулюючи пультиком зі свого кабінету на Банковій, скерував їх у ту халепу! Звісно, попередньо змовившись із Путіним, Кім Чен Ином та Угорщиною!

Натомість молодші покоління через якесь решето перетрусити не завадило б, бо якраз там є трохи охочих продати Україну навіть без гречки навзамін. 

Ще й цих хороших хлопців-«євробляхерів» так підставив! Вони ж чи не єдині не словом, а ділом інтегрують Європу (хай і у трохи «покоцаному» вигляді) в Україну! 

То він навмисно все це разом звів, аби оголосити воєнний стан і в останні місяці, тижні, дні та години тримання у своїх брудних руках булави остаточно дограбувати неньку Україну, поцупивши все те, що не вдалося протягом попередніх чотирьох із половиною років.

Що?! Пообіцяв не на 60, а на 30 днів, лишень в окремих областях та ще й з гарантованим проведенням виборів у передбачений Конституцією день?! Ото вже точно не вірте – нахабно замилює очі перед повною «здачею» України Кремлю!
Негайно біжіть у магазини й першим ділом змітайте з прилавків сіль та сірники, потім займайте чергу до обмінників, аби перевести всю наявну гривню в долари, а якщо маєте кілька тисяч на депозиті – знімайте вже! Бо «Порох» тепер точно все «націоналізує» – прямісінько у власну кишеню…

А якщо серйозно, то якраз дідам з бабами паспорти таки варто було б залишити. З їхнім умінням виживати на півтори-дві тисячі пенсії та загалом багатим життєвим досвідом вони й у воєнний час користь принесуть. Ще й знайдуть можливість добровільно «викрутити» з тієї пенсії якусь сотню «на армію». Натомість молодші покоління через якесь решето перетрусити не завадило б, бо якраз там є трохи охочих продати Україну навіть без гречки навзамін. 

Сергій ХОМІНСЬКИЙ, доцент кафедри соціальних комунікацій Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

Telegram Channel