Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Волинь: коротко про головне

Волинь-нова

Волинь: коротко про головне

Найрезонансніші події краю одним абзацом

46 ВІЛ-інфікованих дітей проживає на Волині. За 11 місяців 2018-го від ВІЛ-інфікованих матерів народилось 27 немовлят. Від СНІДу цього року померло 46 хворих. Поширеність ВІЛ у Волинській області становить 212,02 на 100 тис. населення, що 
в 1,6 раза нижче середньо­українського показника. Найскладніша ситуація в Нововолинську, Володимирі-Волинському, Луцьку  та в Ковельському і Ківерцівському районах. 

На метр за добу знизився рівень води в річці Путилівка на території Національного природного парку «Цуманська пуща». Місцеві природоохоронці вважають, що це екологічне лихо, а заподіяли його, коли почали ремонтувати шлюз і відкрили дамбу, яка і регулює рівень води. Однак припинити цей процес волиняни не можуть, адже шлюз розміщений на території Рівненської області.

Відомий журналіст Костянтин Грубич із телевізійною групою «ТСН» каналу «1+1» побував у районному будинку культури імені М.П. Ковальова в Ківерцях. Тут відбулася творча зустріч місцевого Народного аматорського фольклорного ансамблю «Толока» з фольклорним ансамблем «Заграй Ярочка» з Волновахи Донецької області. Окрім відвідин туристичних місць, гості  записали старовинні пісні у селі Домашів Ківерцівського району.

Telegram Channel