Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У Києві настане «єврокубкова весна»,  а в Полтави футбольне свято  поцупили злодії з УЄФА

Беньямін Вербич: «Циганков віддав мені просто неймовірну гольову передачу!»

Фото fcdynamo.kiev.ua.

У Києві настане «єврокубкова весна», а в Полтави футбольне свято поцупили злодії з УЄФА

«Динамо» в далекому Казахстані достроково виходить в 1/16 Ліги Європи, а «Ворскла» у столиці України поступається тінейджерам з «Арсенала»

Ліга Європи 2018/2019. Груповий етап. Група K. 5 тур. «Астана» (Астана, Казахстан) — «Динамо» (Київ, Україна) — 0:1 (Беньямін Вербич, 29 хв.)

29 листопада. Астана (Казахстан). Стадіон «Астана–Арена». 26508 глядачів.

Київське «Динамо» перемагає «Астану» й виходить у «єврокубкову весну»!

Єдиний гол у поєдинку було забито у другій половині першого тайму. Словенець Беньямін Вербич більярдним ударом в один дотик поклав м’яч під самісіньку дальню штангу воріт «Астани», одержавши казковий пас п’ятою (так само в один дотик!) від Віктора Циганкова!

Кілька разів упродовж матчу динамівців рятувало від пропущеного м’яча чи то справжнісіньке диво, чи то серйозний брак виконавської майстерності у гравців «Астани».

Що ж до матчу в Астані загалом, то тут є всі підстави згадати дипломатичне «Переможців не судять». Так, казахський клуб більше володів м’ячем, більше й небезпечніше атакував та в рази більше бив по воротах! Що там казати: кілька разів упродовж матчу динамівців рятувало від пропущеного м’яча чи то справжнісіньке диво, чи то серйозний брак виконавської майстерності у гравців «Астани».

Але це таки перемога! Вона достроково забезпечує киянам перше місце в групі й путівку в 1/16 Ліги Європи!

В іншому матчі цієї групи французький «Ренн» на виїзді так само мінімально переміг чеський «Яблонець» – 1:0.

За воротами

Олександр ХАЦКЕВИЧ, головний тренер «Динамо»:

«Ми сьогодні вирішили одне з постав­лених перед командою завдань. Достроково. Незважаючи на те, як важко ми починали свій шлях у груповому турнірі. Незважаючи на всю ту критику на нашу адресу…

За моментами «Астана» нас перевершила. Але футболу без удачі й характеру не буває. Сьогодні обидві команди проявили характер, але виграли ми. Дуже приємно, що зробили це у відповідь на складнощі, які у нас були з цим матчем — непростий переліт, штучне поле. Синтетичний газон відіграв велику роль. У нас сьогодні було багато браку при переході від оборони до атаки — це все через поле. Але найголовніше, що сьогодні в діях наших гравців була дисципліна. Якщо ми перемогли, то, значить, вся наша команда зіграла краще за суперника. Той момент, який у нас був, ми реалізували».

 

Турнірне становище в групі K
М Команда І В Н П М О
1 «Динамо» 5 3 2 0 10-6 11
2 «Астана» 5 2 2 1 7-5 8
3 «Ренн» 5 2 0 3 5-8 6
4 «Яблонець» 5 0 2 3 5-8 2

У заключному турі групового турніру кияни, вже на правах переможця групи, прийматимуть 13 грудня аутсайдера — «Яблонець» (пам’ятаєте той ганебний другий тайм у виконанні підопічних Хацкевича в першій зустрічі цих команд?!) Для «Динамо» це буде остання гра перед «зимовими канікулами». І попри відсутність турнірної мотивації вболівальники чекають від своєї команди лише перемоги!

 

Ліга Європи 2018/2019. Груповий етап. Група Е. 5 тур. «Ворскла» (Полтава, Україна) — «Арсенал» (Лондон, Англія) — 0:3 (0:1 – Еміль Сміт, 10 хв.; 0:2 – Аарон Ремсі, 27 хв. (з пенальті); 0:3 – Джозеф Віллок, 41 хв.)

29 листопада. Київ. Стадіон НСК «Олімпійський». 7751 глядач.

Приїзд лондонського «Арсенала» мав усі шанси стати для Полтави подією року. Не склалося. За два дні до матчу УЄФА зненацька переніс поєдинок до Києва. Мовляв, хоч на Полтавщині й не запроваджено воєнний стан, а летіти англійцям треба ж таки через Харків!

Вже в дебюті поєдинку стається трагічна неузгодженість в діях голкіпера полтавчан Богдана Шуста та бразильського захисника Артура, яка призводить до взяття воріт «Ворскли».

Трохи згодом геть не по-сусідськи з українцями повівся польський арбітр Бартош Франковскі: призначає відверто сумнівний пенальті — і рахунок стає 0:2.

А за п’ять хвилин до перерви молодь «Арсенала», яка з усіх сил доводить Унаї Емері своє право на місце у складі, робить рахунок розгромним. Зауважимо, що з гри досвідченій «Ворсклі» забивали 18-річний та 19-річний гравці…

У другому таймі полтавчани дещо «ожили» й навіть мали шанси розмочити рахунок. Проте у підсумку таки геть прикрі 0:3.

В іншому матчі цієї групи португальський «Спортінг» на виїзді розтрощив азербайджанський «Карабах» із рахунком 6:1.

За воротами

Василь САЧКО, головний тренер «Ворскли»:

«У Полтави забрали гру десятиліття. Такі сильні клуби до нас ще не приїжджали. Було витрачено багато коштів для того, щоб гідно зустріти «Арсенал». Безумовно, це вплинуло на команду. Гадаю, у Полтаві «Ворскла» продемонструвала б кращу гру…

Я вдячний кожному полтавцю, який приїхав до Києва. Вдячний кожному жителю України, який приїхав сюди не тільки побачити «Арсенал», а й підтримати «Ворсклу».

 

Турнірне становище в групі E
М Команда І В Н П М О
1 «Арсенал» 5 4 1 0 11-2 13
2 «Спортінг» 5 3 1 1 10-3 10
3 «Ворскла» 5 1 0 4 4-10 3
4 «Карабах» 5 1 0 4 2-12 3

У заключному турі групового турніру полтавчани 13 грудня зіграють на виїзді з португальським «Спортінгом». Не вдалося вийти в 1/16 — треба хоч добряче гримнути дверима, вилітаючи з турніру!

Telegram Channel