Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

На торфозаводах проведуть перевірки

Ситуацію на державному підприємстві «Волиньторф» обговорювали в обласній раді та облдержадміністрації

Депутати на спільному засіданні постійних комісій з питань екології, раціонального використання природних ресурсів та депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби із злочинністю та корупцією розглянули звернення Маневицького торфозаводу про загрозу припинення діяльності. Представники виконавчої влади обговорення проігнорували. 

На підприємстві  416 працівників, середня зарплата — 13 тисяч 900 гривень.

Натомість в облдержадміністрації провели власну нараду, на якій заслухали звіт директора ДП «Волиньторф» Івана Киричика. На підприємстві  416 працівників, середня зарплата — 13 тисяч 900 гривень. За словами керівника, якщо вони не отримають земель для видобутку, то два заводи наступного року зупинять виробництво. Але аргументи директора спростовували чиновники, які детально проаналізували фінансово-господарську діяльність, розглянули питання поновлення договорів оренди земельних ділянок. Виявлено порушення та непрозорість у використанні бюджетних коштів. Говорили також про мінімізацію доходів та зменшення сплати податків. На захист Івана Киричика виступив генеральний директор державного концерну «Укрторф» Андрій Озерчук, який терміново прибув на цю нараду зі столиці.

Після двогодинної полеміки Олександр Савченко зазначив, що питання про закриття підприємства не стоїть. Заводи будуть працювати та видобувати торф, а 400 волинян матимуть роботу. Голова облдержадміністрації пообіцяв докласти усіх зусиль, аби допомогти державному підприємству. Для цього він ініціював створення робочої групи і звернеться до контролюючих та правоохоронних органів провести комплексну перевірку діяльності ДП «Волиньторф».

Telegram Channel