Курси НБУ $ 39.43 € 42.85
Як «зарядитися» енергією і нікому не нашкодити

Наші внутрішні "батарейки" також потребують підзарядки...

Фото lt.ogo.ua.

Як «зарядитися» енергією і нікому не нашкодити

Після свят і тривалого застільного марафону повернулися у будні. Але робота не клеїться, почуваємося розбитими, виснаженими. Можливо, справа у порушенні енергетичного балансу? Чи можна його відновити?

Універсальний рецепт — ​голод, любов і молитва…

Кожен із нас час від часу почувається так, наче батарейки «сіли», організм потребує поповнення життєвих сил. Якщо вірити найдавнішій медичній системі Аюрведі, відчуття нестачі енергії — ​це перша ознака наближення нещасть і хвороб. Тому людина інтуїтивно шукає можливості її відновлення.
Найпростіший і найпоширеніший спосіб —їжа. Але таким чином отримуємо енергію «грубу», фізичну, забираючи її на внутрішньому рівні. Не випадково люди, які періодично утримуються від харчування, набагато енергійніші, ніж ті, хто їсть багато. Тому здавна відомо, що у піст організм очищається і набирається сил.
У нападі гніву ви самі вихлюпнете емоції і з ними — ​більшу частину енергії. 
Але найбільше джерело енергії — ​безперервне відчуття любові. Тому одне з перших правил здоров’я — ​це любити світ з усіма недоліками, себе (яким би я не був), свою долю у всіх ситуаціях, за будь-яких життєвих обставин.
Нашій психіці потрібні тонкі енергії, які є основою для творчої та духовної роботи над собою, стверджує  Рамі Блект у книзі «10 кроків на шляху до щастя, здоров’я і успіху». Їх ми отримуємо, коли періодично хоча б добу голодуємо, виконуємо дихальні вправи, усамітнюємося, гуляємо, споглядаємо красиві пейзажі природи, займаємося творчістю, сміємося від душі, радіємо. Важливо безкорисливо допомагати іншим, не вихваляючись своїми вчинками. Наші предки не випадково починали день з молитви, молилися перед сном, перед їжею. Це — ​потужне джерело енергії.
У меню повинні бути натуральні злаки, каші, пряжене масло, мед, фрукти, овочі. Аби відновити сили, рано лягайте спати. Із 21–22-ї години вечора до 2-ї ночі сон найкорисніший. Вранці спробуйте обливатися холодною водою. А на роботі і в різних життєвих ситуаціях важливо навчитися спокійно сприймати несправедливість, бачити у всьому божественну волю.

А може, поруч енергетичний вампір?

Біоенергетики стверджують, що люди обмінюються енергією завжди, навіть коли сплять або мовчать. Якщо вам з кимось легко і приємно — ви «підживлюєте» одне одного, і обоє від цього виграєте. Але якщо відчуваєте роздратування, різку втрату сил, тривогу або навіть раптовий біль — ​поруч із вами ​поглинач енергії.
Ніщо так не виснажує нас, як негативні емоції: роздратування, гнів, жадібність, злість, почуття провини, ревнощі. Саме вони створюють «дірки» в нашому енергетичному полі, і саме через них «втікає» сила. А втративши багато своєї енергії, людина намагається поновити її запаси.
У спокійних, щасливих людей біополе врівноважене, захищене. Тому голодний «вампір» постарається вивести потенційну жертву з рівноваги, образити, розлютити. У нападі гніву ви самі вихлюпнете емоції і з ними — ​більшу частину енергії. Так само діє і переляк, і спілкування з друзями та колегами, які мають звичку скаржитися, плакатися, нарікати на життя. Вислухаєш — ​і відчуваєш страшенну втому та байдужість до всього.
Мимовільного вампіра ви можете виявити і в родині. Ніхто з близьких не ставить собі за мету нашкодити. Це відбувається на підсвідомому рівні. Вас у чомусь звинувачують, ви себе картаєте — ​і страждаєте. Але найбільш безвідмовний спосіб витягнути з людини якомога більше життєвої енергії — ​сварка. Спустошеність, яку згодом відчуваєш, викликана аж ніяк не обміном образливими словами, а втратою значної кількості сил, що пішли на підживлення «вампіра». І якщо саме ви є регулярним винуватцем скандалів, то можна сміливо стверджувати, що «харчуєтеся» за рахунок чоловіка, сина, батька і т. д.
У багатьох сім’ях сварки стають частим явищем через те, що подружжя не знає іншого способу обмінюватися енергією. А між тим він є — ​у розмові, коханні, спільних справах.
Також до втрати енергії призводять: невдоволення долею, жаль, страх, неприйняття майбутнього, егоїзм; їжа, приготована людиною з негативними емоціями; харчування поспіхом і на ходу; порожні розмови, осуд; секс без бажання і без любові до партнера; сон після 7 ранку… Відвикаймо пред’являти претензії, ображатися, скаржитися, заздрити, проявляти агресію. В цьому випадку, незалежно від того, скільки у людини грошей, вона буде нещасною і похмурою. І з кожним днем ​​енергії буде все менше і менше. Для того, щоб її десь взяти, необхідні будуть штучні стимулятори: сигарети, алкоголь, з’ясування стосунків. Усе це дає спочатку полегшення, але в підсумку призводить до повного руйнування.
Отож, культивуймо в собі тільки позитивні емоції, намагаймося перетворити своє життя на красиве яскраве сяйво, повне любові. І тоді питання, де взяти енергію, вже не виникатимуть …
Telegram Channel