Курси НБУ $ 39.43 € 42.85
Граційна хода — ​ознака чарівності

Фото creu.ru.

Граційна хода — ​ознака чарівності

Навряд чи знайдеться жінка, яка б не хотіла, щоб її рухи були легкими й невимушеними, адже це привертає увагу, додає шарму. При цьому рівна постава й гарна хода є ще й важливими складовими здоров’я. Комусь усе це дається від природи, а хтось довго й наполегливо працює над собою, щоб досягти бажаного результату. Але ж воно того варте!

Правильна постава і гарна хода невіддільні одна від одної. Щоб випрямити спину, але не виглядати при цьому як гуска, виконайте такий алгоритм: опустіть руки — ​підніміть плечі на максимальну висоту — ​відведіть їх назад і опустіть. Голову тримайте прямо.
Крок. Він має дорівнювати 1–1,5 довжини вашої ступні. Спершу рухається вперед саме нога зі стопою, а тоді тіло, причому спочатку на землю опускається п’ята, а потім пальці. Важливо, щоб стопа стояла на поверхні рівно, тобто носок і п’ятка були на одній лінії, носок можна навіть трохи розвернути назовні.

Хочете впевнено ходити на підборах — ​збільшуйте висоту каблуків поступово, починаючи з 4 см.

Стегна. Розрізняють ходу «від коліна» і «від стегна». Останнє не означає, що треба виляти стегнами з боку в бік, у цьому є щось вульгарне. Однак, коли робиш крок від стегна, невелике погойдування тазом все-таки залишається, головне — ​не переборщити.
Руки. Не варто дуже розмахувати ними. Гарний вигляд матимуть плавні рухи з невеликою амплітудою, при яких ліва рука рухається в такт із правою ногою, а права рука — ​з лівою ногою. Руки слід трохи зігнути в ліктях.
Серед найпоширеніших помилок — ​напівзігнуті ноги. Це проблема тих, хто починає вчитися ходити на підборах. Пам’ятайте: крок має бути від стегна з прямими ногами, що характерно і для ходи у взутті на пласкій підошві. Прагнення зігнути коліна обумовлено підсвідомим бажанням залишатися на звичній висоті. Хочете впевнено ходити на підборах — ​збільшуйте висоту каблуків поступово, починаючи з 4 см. Не додає привабливості і важкий крок, особливо якщо при цьому лунає глухий звук. Проте підстрибувати теж не варто. Завжди важлива золота середина. Спостерігайте за собою в дзеркало, тренуючись у ходьбі. Як можна гарно йти у незручному взутті (надто велике або тисне й натирає мозолі)? Маєте відчувати себе комфортно — ​без цього красивої ходи не домогтися.

Вправи для постави

Відразу виправити ходу, до якої звикали протягом багатьох років, непросто. Рухайтеся назустріч ідеалу поступово, потроху змінюючи своє тіло на новий лад. Для цього підійдуть вправи, на які потрібно всього 15–20 хвилин на день.
Стінка. Станьте біля стіни, притиснувши до неї потилицю, лопатки, поперек, литки і п’яти. Постійте в такому положенні деякий час, щоб звикнути, і переходьте до наступної вправи.
Книга. Ця техніка, мабуть, найвідоміша. Необхідно взяти книгу середнього розміру, покласти її на голову і пройтися, щоб вона не впала. Чим довше ви походите з книгою, тим швидше ваша спина і шия звикнуть до правильного положення.
Техніка моделей-початківців. Зв’яжіть ноги на 15 см вище колін і спробуйте походити деякий час. При цьому правильна хода виробляється сама по собі: для збереження рівноваги доведеться тримати спину прямою, а корпус трохи відхиляти назад. До того ж мотузка не дасть змоги робити великі кроки.
Контроль стегон. Щоб вони під час ходьби залишалися нерухомими, робіть вправу з палицею (можна й зі шваброю). Притримуючи її за спиною руками, пройдіться в такому положенні і стежте, щоб стегна не відхилялися від палиці.
Telegram Channel