Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Рівненщина: коротко про головне

Волинь-нова

Рівненщина: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

На хабарі у сім тисяч доларів попався начальник Рівненського полігону. Полковник Олександр Ніколайчук вимагав та отримав 10 тисяч доларів від підприємця за підписання договорів про закупівлю та монтаж обладнання з відеонагляду на території полігону. Його вартість – більше трьох мільйонів гривень (понад 100 тисяч доларів). Затримали військового під час одержання другої частини коштів, проте до цього правоохоронці задокументували отримання першої частини хабара.

 

На Рівненщині невідомий заявив про замінування РАЕС та аеропорту. Чоловік вимагав, щоб у Рівне негайно прибув Президент України. Інакше ці об’єкти злетять у повітря. На місця були скеровані всі екстрені служби. Після ретельного обстеження територій жодних вибухових предметів там виявлено не було. Поліцейські встановлюють осіб, причетних до неправдивого мінування державних установ. За такі дії передбачене покарання – позбавлення волі строком до шести років.

 

Рівнянин відсудив у поліції своє авто на євробляхах, яким наїхав на ногу начальнику патрульної поліції Сергію Мерчуку. Renault Laguna на іноземних номерах був відбуксований патрульними на штрафмайданчик під час акції протесту за дешеве розмитнення у Рівному. Тоді водія звинуватили у наїзді на правоохоронця, за що автівку відібрали. Як результат довести вину шофера не вдалося, тож він забрав її.

 

Уночі будинок голови Рівненського міського суду 58-річного Петра Денисюка обстріляли з автоматичної зброї та кинули гранату РГД-5. Внаслідок інциденту ніхто не постраждав. У результаті вибуху та стрілянини пошкоджено вікна і фасад. З місця події вилучені осколки від гранати і гільзи від патронів калібру 7,62 мм.

 

Майже 7 тисяч «євроблях» зареєстрували в Рівненському сервісному центрі МВС із початку року. Лише за два тижні лютого водії оформили 2 тисячі 800 машин.

Telegram Channel