Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
«Влада встановлює по 300 тисяч гривень зарплати суддям, а вчителям, вихователям і лікарям грошей немає»*

Дмитро Лінько (праворуч) та Володимир Кравценюк спілкуються з працівниками Цуманської школи.

Фото прес-служби Волинської організації РПЛ.

«Влада встановлює по 300 тисяч гривень зарплати суддям, а вчителям, вихователям і лікарям грошей немає»*

На Волинь завітав народний депутат України від РПЛ Дмитро Лінько. Разом із головою Волинської обласної організації РПЛ Володимиром Кравценюком він відвідав селище Цумань Ківерцівського району, де зустрівся з вчителями найчисельнішої селищної школи Волині

Володимир Кравценюк розповів, що школа в селищі була збудована в повоєнні радянські часи. З тих пір не відновлювалася і була в аварійному стані. Минулого року на її ремонт держава виділила кошти з бюджету. Про потреби навчального закладу влада дізналася завдяки депутатам Радикальної партії Олега Ляшка. Саме Андрій Лозовий та Дмитро Лінько часто відвідують Волинь та знають соціальні проблеми волинян. Бюджетну субвенцію використали на реконструкцію системи опалення та ремонт.

Колектив школи на зустрічі з Дмитром Ліньком висловив щиру вдячність лідеру Олегу Ляшку, всім народним депутатам, команді РПЛ на Волині за увагу до їхнього закладу. Адже тепер дітки вчаться в комфорті, а батьки не переживають за безпеку учнів.

Про потреби навчального закладу в Цумані влада дізналася завдяки депутатам Радикальної партії Олега Ляшка.

Найбільше хвилюють освітян низькі зарплати, відсутність харчування в школі. Про це і розмовляли на зустрічі. «Реформи сучасної української освіти наразі залишаються на папері. Ми не встигаємо йти в ногу з часом. На жаль, відсутність оснащення комп’ютерною технікою, інтерактивними дошками — це не єдині негативні моменти. Школи та садочки не фінансуються державою належним чином. Така ж ситуація і в системі заробітних плат вчителів. Середня місячна платня сільського педагога дорівнює 4343 грн. Це на 200 грн більше від мінімальної зарплати. Ви тільки вдумайтесь: молодий спеціаліст, який 6 років навчався, має вищу освіту, несе відповідальність за виховання та безпеку дітей, отримує так мало», — підкреслив у своєму виступі Дмитро Лінько.

«Олег Ляшко обурюється, що влада встановлює по 300 ти­сяч гривень зарплати суддям, а вчителям, вихователям і лікарям грошей немає. Нещодавно Кабмін ухвалив рішення і підняв зарплати прокурорам на 25%. Але ж високу платню повинні отримувати ті люди, від яких залежать освіта та здоров’я нації! Ось як ці самовіддані цуманські педагоги, які навчають діток, віддають їм свої сили та енергію. А не прокурори та судді. Тому Олег Ляшко наполягає на підвищенні мінімальної заробітної плати для вчителів, медиків. Тоді і пенсія збільшиться», — відповів на запитання педколективу школи в Цумані Дмитро Лінько.

Ірина ХОМЕНКО.

Telegram Channel