Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Волинь: коротко про головне

Волинь-нова

Волинь: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

Волинь Орденом «За мужність» III ступеня нагороджена молода художниця, учасниця Революції гідності Вікторія Романчук, яка сьогодні є дружиною дернівського сільського голови, героя Майдану Олександра Гуча. Дівчина, якій тоді було лише 16 років, підірвалася на гранаті і як наслідок отримала близько півсотні рваних ран та контузію. У ці дні Вікторія презентувала у Галереї мистецтв Волинської організації Національної спілки художників України свій проект «Сторожа» про Майдан.

 

Орден «За заслуги» III ступеня отримав також отець Іван Сидор із Горохівщини. Молодий священик став відомим на всю Україну після того, як сповістив про розгін Майдану в Києві 11 грудня, б’ючи в дзвони Михайлівського монастиря. Тривожний звук сколихнув і підняв на боротьбу столицю.

 

Волинські бригади «швидких» здобули два перші місця на «Кременецьких медичних ралі-2019». Дві команди — Ківерцівського відділення ЕМД та фельдшерська Любомльського ЕМД — взяли участь у ІV Міжнародному зимовому чемпіонаті бригад екстреної медичної допомоги.

 

У лісах Волині — сезонне нашестя вовків. Через це мисливські підприємства та громадські товариства змушені влаштовувати облави на хижаків. Їх вбивають, бо вони несуть серйозну загрозу для селян, котрі мешкають «по сусідству». До того ж, здатні також винищити фауну у лісах та довколишніх селах. Лише за 22 лютого на Турійщині вбили двох сіроманців.

 

15 волинських ОТГ і 32 польські гміни налагоджують співпрацю, аби спільними зусиллями зменшити смертність на шляхах завдяки швидкому приїзду навчених та оснащених підрозділів. Також вони прагнуть підвищити культуру поведінки на дорогах, що сприятиме зниженню кількості ДТП. Проект стартував наприкінці минулого року в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща–Білорусь–Україна 2014–2020. Він охоплює прикордонні території, де проживають майже

300 тисяч осіб.

Telegram Channel