Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Ризикуючи життям, у Шацьку витягли рибалку зі смертельної пастки

Медики надали потерпілому першу невідкладну допомогу.

vl.dsns.gov

Ризикуючи життям, у Шацьку витягли рибалку зі смертельної пастки

В останній день зими о 13.58 до служби «101» надійшло повідомлення від працівників санаторію «Лісова пісня», що в Шацькому районі: на озері Пісочному, розташованому поруч, тоне людина. Чоловікові, який рибалив на кризі за 100 метрів від берега, намагалися допомогти очевидці

До місця виклику прибули рятувальники чергової варти 11–ї Державної пожежної частини селища Шацьк та працівники відділення водолазно–рятувальних робіт. На поміч потерпілому вирушили командир відділення Сергій Озімок, пожежний Сергій Тахасюк, начальник караулу Роман Бойчун на чолі із заступником начальника 11–ї ДПРЧ Андрієм Оксютою.

Максимально наблизившись до рибалки, спробували подати йому рятувальний круг та мотузку, проте він був настільки знесилений, що вхопитися за неї не міг. Зрештою рятувальники, ризикуючи власним життям, витягли чоловіка зі смертельної пастки й доставили на берег. 

Вони обережно просувалися кригою, поклавши на неї штурмову драбину, а в якості страховки застосували рятувальні мотузки. Максимально наблизившись до рибалки, спробували подати йому рятувальний круг та мотузку, проте він був настільки знесилений, що вхопитися за неї не міг. Зрештою рятувальники, ризикуючи власним життям, витягли чоловіка зі смертельної пастки й доставили на берег.

Потерпілий — 60–річний мешканець села Гаївка Шацького району. Медики надали йому першу невідкладну допомогу й доправили до районної лікарні.

Віталія ЛУКАШЕВИЧ


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel