Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
«Не дам держимордам грабувати народ!»

Волиняни не хотіли відпускати Олега Валерійовича.

Волинь-нова

«Не дам держимордам грабувати народ!»

Із робочим візитом на Волині перебував народний депутат України, лідер Радикальної партії Олег Ляшко. Політик зустрівся з мешканцями Горохова та Ківерців

В актовій залі Горохівського коледжу Львівського аграрного університету голці ніде впасти. Усі місця зайняті. А ще тиснява і в коридорі, бо кожному кортить побачити народного депутата і поставити йому своє запитання. Олег Ляшко піднімається на сцену, але за якусь хвилину сходить. Зізнається, вона зависока і не бачить очей людей. Емоційно говорить про наболілі проблеми як місцеві, так і загальнонаціональні. Про те, що Волинь ставить рекорди з експорту робочої сили, що влада переклала фінансування на місцеві бюджети, позбавивши можливості вчитися дітей із малозабезпечених, багатодітних сімей, сиріт, про мізерні зарплати і пенсії українців. Запевняє, що йде у президенти задля того, щоб докорінно змінити ситуацію: «Я хочу в Україні навести порядок. І наведу. Маю сили, знання. Для мене головне — внутрішні інтереси держави».

Володимир Кравценюк розповідає Олегу Ляшку про роботу волинської команди РПЛ.

Володимир Кравценюк розповідає Олегу Ляшку про роботу волинської команди РПЛ.

 На зустрічі Олега Ляшка супроводжує голова Волинського осередку РПЛ Володимир Кравценюк. Він розказує лідеру, що волинська команда на місці сміттєзвалища в Горохові закінчує будівництво спортивного майданчика. Поруч із ним ще один проект — реконструкція місцевого Будинку культури. «Чудово! Це вже буде сучасний культурно–спортивний комплекс, обов’язково треба довести все задумане до кінця. Це — для наших людей. А ще цей коледж треба ремонтувати. Дореформувалася влада, що технікуми і коледжі закриваються. А де вчитися сиротам, дітям, які не мають зв’язків і коштів?! Добиватимуся фінансування профтехосвіти. І щоб було гарантоване перше робоче місце випускникам, аби не їхали за кордон грошей шукати», — відреагував Олег Ляшко.

Одним зі своїх головних завдань Олег Ляшко вважає відродження села, підтримку фермерства, відновлення тваринництва.

Після Горохова народний депутат їде в Ківерці. Проте проблеми в людей однакові. Їх хвилюють низькі зарплати, здирницькі тарифи та відсутність роботи на селі. Про це і говорять Олегу Ляшку.

Лідер Радикальної партії одним зі своїх головних завдань вважає відродження села, підтримку фермерства, відновлення тваринництва. Він обіцяє кожній сім’ї, котра триматиме корову, п’ять тисяч дотації, а тій, яка збудує тваринницький комплекс чи купить трактор, комбайн, сівалку, іншу техніку вітчизняного виробництва, компенсувати 50 відсотків її вартості з державного бюджету. Має намір внести зміни до Конституції, записати, що основою аграрного устрою є фермерське господарство. Олег Ляшко запевняє присутніх, що не дасть продавати землю, бо це останнє, що є в народу. А він її не купить. Скуплять транснаціональні корпорації. Тому він і його команда виступають проти скасування мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення.

За словами Олега Ляшка, влада проводить політику, спрямовану на те, щоб українців було менше. Закриває в селах пошти, лікарні, амбулаторії. Лідер РП заявив, що його дії будуть іншими. Він робитиме усе, щоб українців стало більше, має власний проект медичної реформи. Добиватиметься, аби пенсіонери і діти лікувалися та проходили діагностику за рахунок державного бюджету, а ті, хто працює, — за кошти роботодавців. Пропонує ухвалити програму лікування важких захворювань, зокрема серцево–судинних та онкологічних.

Розкритикувавши рішення продовжити контракт із головою «Нафтогазу» Андрієм Коболєвим, політик запевнив, що вимагатиме його звільнення і добиватиметься, щоб повернув до держбюджету 1,4 мільярда гривень премії. Не обійшов увагою і недолугий порядок надання субсидій, бо «не може людина віддавати за комуналку усе, що заробляє».

«Мій план — сильна країна, — каже. — Мої президентські пріоритети — відновлення економіки, нові робочі місця, збільшення зарплат, перерахунок пенсій, справедливі ціни на газ». Олег Ляшко заявив, що першим указом, який він підпише, буде про скасування постанови про підвищення ціни на газ. І зазначив, що підніме мінімальну зарплату до 9 000 гривень, а пенсію — до 3 600.

Бурхливими оплесками волиняни реагують на його слова про необхідність ввести смертну кару для корупціонерів, скорочення чисельності народних депутатів до 250. Волиняни вдячні Олегу Ляшку за візит.

Такий ажіотаж навколо лідера РПЛ прокоментував Володимир Кравценюк: «Люди вірять в те, що Олег Ляшко зможе добитися гідного життя для вчителів, лікарів, фермерів. Він йде до них, питає про їхні проблеми, потім це озвучує з трибуни Верховної Ради і вносить законопроекти, спрямовані на вирішення цих проблем. Волиняни бачать результат, а не обіцянки. Це надихає і дає віру».


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel