Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Волинь: коротко про головне

Волинь-нова

Волинь: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

48 учасників бойових дій із Рожищенського району одержали відзнаки Президента України «За участь в антитерористичній операції». Нагороди захисники отримали з рук перших осіб та військового комісара.

 

26-річний фельдшер села Вілиця Шацького району самотужки відремонтував місцевий ФАП. Коли закривали стару лікарню в Шацьку, звідти медик привіз двері, лінолеум, вагонку. І сам створив комфортні умови для хворих у чотирьох кімнатах старенького медпункту. Молодий фельдшер уже 7-й рік допомагає селянам, опікується також пацієнтами із сусіднього села Плоске. Щодня у ФАП приходять 3—6 громадян, пише газета «Новий погляд+».

 

У Харкові в госпіталі перестало битися серце військовослужбовця з Ратного Миколи Харкевича. Боєць 24-ї бригади помер від ускладнення після грипу. Він був учасником антитерористичної операції та продовжив службу за контрактом у лавах Збройних сил України. Поховають Героя днями на рідній землі.

 

У Луцьку з’явився білборд із вимогою покарати довічним ув’язненням винуватця смертельної ДТП, в якій загинули таксист і молода жінка. Зображення із силуетом людини в окулярах і синій уніформі з погонами встановили на вулиці Гордіюк. На кожному з погонів і на кожному скельці окулярів написано: «40 градусів». Білборд закликає: «Не будь байдужим. П’яний за кермом – за ґрати на все життя…»

 

14 протитанкових мін та ручну гранату знайшов на городі мешканець села Уляники Рожищенського району. Чоловік копав ділянку і виявив незрозумілий металевий предмет – протитанкову міну Другої світової війни. Викликав рятувальників, які тут же під невеликим шаром землі знайшли ще 13 таких мін і одну ручну гранату. Небезпечні предмети вивезли і знешкодили.

 

Селяни влаштували сміттєзвалище в заплаві річки Стир. У селі Підгайці Луцького району чоловіки трактором вивезли будівельні відходи. Вони кажуть, що зробили це, бо так вчиняють усі. Мовляв, не знали про те, що викидати там непотріб заборонено.

Telegram Channel