Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Рівненщина: коротко про головне

Волинь-нова

Рівненщина: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

Майже 40 кілограмів тротилу та понад 200 електродетонаторів продав військовослужбовець Рівненського полігону. Його діяльність виявили співробітники Служби безпеки України під час реалізації комплексу заходів із протидії незаконному обігу зброї та вибухових речовин. Чоловіка затримали під час збуту більше шести кілограмів вибухової речовини та п’яти електроприводів. У військового вдома знайшли та вилучили дві гранати РГД-5 із запалами та ще понад 100 електродетонаторів до тротилових шашок.

 

Аналоги «бурштинових карт Полісся», розроблених вітчизняним геологом Павлом Тутковським, активно розкуповують нелегальні бурштинокопачі. Український науковець написав цілу книгу про поклади сонячного каміння ще в 1911 році. Сьогодні такі карти замовляють старателі Рівненщини та Волині у спеціалістів.

 

У центрі Рівного під асфальт «пішов» сміттєвоз. У поліції обласного центру зазначили, що інцидент трапився, коли МАЗ, який вивозив відходи з прилеглої території, зупинився, даючи дорогу транспортному засобу, і в цей момент провалився правим заднім колесом. Підняли його за допомогою крана. А у Здолбунові машина місцевого водоканалу осіла в яму поблизу каналізаційного люка, коли комунальники ремонтували трубопровід, який прорвало. Авто діставали за допомогою спеціального трактора.

 

Рівнянин Ігор Овсійчук став учасником фан-клубу британської футбольної команди «Манчестер Юнайтед». Чоловік отримав пакунок з офіційною символікою клубу і подякував усім, хто допомагав йому у здійсненні мрії.

 

Дерев’яний засклений балкон завис над перехожими у Вараші. Через сильні пориви вітру на дев’ятому поверсі він зазнав серйозних ушкоджень. Жінка, яка звернулася до рятувальників, зазначила, що конструкція будь-якої миті може впасти на людей, які проходять повз будинок. Майже півгодини знадобилося надзвичайникам, аби демонтувати всі секції аварійної балконної рами.

Telegram Channel