Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Волинь: коротко про головне

Волинь-нова

Волинь: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

Незрячі читали твори Тараса Шевченка. Конкурс декламаторів відбувся у приміщенні Луцької міської територіальної первинної організації УТОС. Так люди з інвалідністю по зору відзначили 205-ту річницю від дня народження Кобзаря. Звучали також поезії Лесі Українки, декламували й вірші улюблених авторів та власні.

 

Щонайменше трьох людей покусав пес на вулиці Володимирській у Луцьку. Мешканці нарікають, що собака нападає на дітей, а звернення до міської ради та КП «Ласка» з проханням відловити чотирилапого результату не дали. Крім того, на бездомних тварин жаліються і жителі вулиці Клима Савура та вимагають від влади вжити термінових заходів щодо безпеки мешканців мікрорайону.

 

8 сіл Іваничівщини не мають транспортного сполучення з райцентром. Зокрема, Луковичі, Бужковичі, Орищі, Лугове, Стара Лішня, Грибовиця, Самоволя, Грушів. Ці сільські ради не об’єдналися в ОТГ. Із автостанції Іваничів у різні напрямки району вирушає протягом дня 51 маршрутка, їх обслуговують 9 перевізників, в тому числі 2 автотранспортні підприємства. Забезпечення транспортним обслуговуванням становить 86 відсотків.

 

11 801 гривню зібрали на благодійному діджей-параді БлаGо-Fest у Луцьку для громадської організації «Зірка Надії». Центр реабілітації інвалідів дитинства залучить ці кошти, щоб облаштувати школу гончарства для своїх вихованців.

 

4-літній Миколка Варцаб’юк із Луцька знає напам’ять декілька довжелезних поем і чимало коротких віршів. Хлопчик учить поезію з 9-місячного віку. Перший його публічний виступ був у 2 роки 7 місяців у недільній школі при церкві. За останній рік Миколка мав їх 8, брав участь у ІІ міському конкурсі читців, де отримав подяку (учасниками змагань були діти лише з 5-літнього віку). Зараз маленький лучанин займається в театральній студії і є її наймолодшим артистом.

 

Волинський телеведучий Андрій Кравченко взяв участь у зйомках фільму «Слуга народу». Наш земляк зазначає: хоча зіграв невелику роль, але отримав неймовірний досвід. В одній із попередніх частин стрічки знято Волинський хор.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel