Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
«Тимчасова влада Луцька  використовує місто  виключно для себе»

«Щоб Луцьк розвивався, має бути сприятливий бізнес–клімат».

Фото прес-служби ГР «Свідомі».

«Тимчасова влада Луцька використовує місто виключно для себе»

Про що говорив Андрій Покровський (на фото) із жителями обласного центру Волині

Нещодавно в Луцьку відбулася зустріч із депутатом міської ради, меценатом, бізнесменом, засновником Громадянського Руху «СВІДОМІ» Андрієм Покровським. У розважальному центрі «Промінь» зібралося чимало небайдужих містян, які стали учасниками відвертої розмови на тему «Луцьк: що далі?» про діяльність тимчасової міської влади, сучасний стан міста, роль лучан у виборчому процесі, співпрацю влади та бізнесу, участь «СВІДОМИХ» у виборах та фактори, завдяки яким місто буде розвиватися

ЯКИМ Є ЛУЦЬК СЬОГОДНІ

Обласний центр два роки живе без міського голови. Це дуже погано. Місто з кожним днем багато втрачає у своєму розвитку, тому що у нинішньої тимчасової влади відсутнє цілісне бачення, куди воно має рухатися.

Влада використовує Луцьк як ресурс тільки для себе та своїх союзників. Вона не має візії розвитку. Її представники за два роки не змогли розробити стратегічну мету життєдієльності міста. Вони не прислухаються до конструктивних пропозицій опозиційних депутатів.

ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР У ВИБОРЧОМУ ПРОЦЕСІ

Абсолютно за все в Луцьку відповідає міськрада та його очільник. Ні Президент, ні обласна адміністрація не мають серйозного впливу на розвиток міста, який забезпечують міськ­рада та міський голова. Тож, зрештою, не дуже важливо, хто є чи буде Президентом України. Куди важливіше, коли народні депутати України разом із депутатами міської ради та міським головою спільно і злагоджено будуть працювати на благо міста.

СПІВПРАЦЯ ВЛАДИ З БІЗНЕСОМ

Лише завдяки розвитку підприємництва можна суттєво наповнювати міський бюджет. І щоб Луцьк розвивався, безумовно, має бути сприятливий бізнес–клімат. Влада має його культивувати. А що ми бачимо натомість?

«Я хотів відкрити у місті «Макдональдс», — розповів Андрій Покровський. — Це не найкращий ресторан, і в ньому не найсмачніша їжа, але це хороший сигнал для інших міжнародних інвесторів. Однак нинішня влада «зарубала» цю спробу. Тепер у найближчі 5 років менеджмент «Макдональдса» навіть не спілкуватиметься з представниками Луцька. Бо такі їхні правила. І що доброго зробила міська влада? Вирішила закласти сквер авіаторам на потенційному місці для «Макдональдса». Де ж цей сквер чи пам’ятний знак? А ніде. Бо працює вона на руйнування, а не на створення».

Ми ще самі не усвідомлюємо, який потенціал має наше місто та кожен із нас особисто, тому що нас не вчили місцевому патріотизму.

«Першочергове завдання для нової влади Луцька я вбачаю в утриманні в місті внутрішнього інвестора! — наголосив Андрій Покровський. — Треба організувати всі умови, щоб бізнес, який хоче створювати нові робочі місця, відкривати виробництва, будувати житло чи готелі, не мав для цього жодних перешкод».

РОЛЬ «СВІДОМИХ» У ВИБОРАХ

«Я та Громадянський Рух «СВІДОМІ» не стоятимемо осторонь виборчого процесу, — зазначив Андрій Покровський. — Ми розпочинаємо інформаційну кампанію «Голосуй свідомо», де не будемо агітувати за когось із кандидатів, а інформуватимемо лучан про повноваження Президента, розповімо, як аналізувати діяльність висуванців та їхні обіцянки».

ПЕРСПЕКТИВИ ТА ПОТЕНЦІАЛ

Луцьк — самодостатнє місто. Тут є все для того, щоб воно розвивалося і процвітало. «Обласний центр має зробити ставку на комфорт та безпеку для всіх — тоді він стане справжнім домом для сотень тисяч лучан та магнітом для гостей, — підсумував Андрій Покровський. — Ми ще самі не усвідомлюємо, який потенціал має наше місто та кожен із нас особисто, тому що нас не вчили місцевому патріотизму. Проте я впевнений, що завдяки нашому Рухові кількість патріотів Луцька постійно зростатиме».

Валентина МЕЛЬНИК.

Telegram Channel