Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Рівненщина: коротко про головне

Волинь-нова

Рівненщина: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

26-річний рівнянин Артем Качановський став найкращим інтелектуалом Європи. Вихованець Школи інтелектуальних видів спорту міського палацу дітей та молоді виграв Чемпіонат Європи з Ґо.Ґо — стародавньої китайської стратегічної настільної гри для двох учасників. За цей титул хлопець змагався із шістьма найсильнішими спортсменами континенту й отримав право представляти цю частину світу на міжнародному командному чемпіонаті з Ґо в Китаї.

 

У Здолбунові обмежили комерційне використання поліетиленових пакетів. Суб’єктам у сфері торгівлі рекомендують пропонувати покупцям паперові кульки або багаторазові торбини. Таке рішення виконком ухвалив у відповідь на електронну петицію щодо необхідності збереження довкілля.

 

У Сарнах померла новонароджена дитина, бо мама приймала таблетки для переривання небажаної вагітності. Про 30-річну породіллю з кровотечею, яка не могла пояснити, що з немовлям, до поліції повідомили медики. Вдома у підсобному приміщенні слідчо-оперативна група виявила тіло хлопчика. Згідно з лікарським свідоцтвом плід відповідає третьому триместру вагітності, а смерть настала внаслідок пологової травми. Подружжя виховує двох діток.

 

55 гривень 63 копійки заробляє на Рівненщині один працівник за одну годину. Середня зарплата в області у січні 2019 року становила 7682 гривні. Йдеться про зарплату юридичних осіб, де працює 10 і більше людей. В управлінні статистики зазначають, що порівняно з груднем 2018-го вона зменшилася на 19,6%.

 

Восьмеро неповнолітніх постраждали в Острозі через розпилення в професійно-технічному училищі газоподібної речовини невідомими. Шістьох дівчат та двох хлопців віком від 15 до 17 років госпіталізували до лікарні з інгаляційним отруєнням. Поліцейські з’ясовують усі обставини події, зокрема особу правопорушника та вид газового балончика.

 

Вісімнадцять рятувальників понад дві години гасили масштабну пожежу у Великому Олексині за 7 км від Рівного. Там палали три сараї. До боротьби зі стихією було залучено чотири одиниці спецтехніки.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel