Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Рівненщина: коротко про головне

Волинь-нова

Рівненщина: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

1919 людей із прізвищем Полюхович проживають у Серниках Зарічненського району, де загалом мешкають 2716 осіб. Запрошення на вибори перед тим, як рознести громадянам, підписують за вуличними прізвиськами, бо часто збігаються ім’я й по батькові. Однак про плутанину в день голосування члени комісій не хвилюються: у реєстрах кожного знайдуть за датою народження і адресою. У 2010 році на посаду голови сільради балотувалося відразу п’ять Полюховичів. Причому двоє з них – Івани Івановичі.

 

Двоє дітей — трьох років та шести місяців — померли на Рівненщині від туберкульозу минулого року. У цих малюків захворювання розвинулося швидко. Один із них щеплення проти туберкульозу не мав.

 

90% опіків тіла отримав 69-річний мешканець Березного під час спалення сміття у власному господарстві. Травми були несумісними із життям, і чоловік помер наступного дня в реанімації районної лікарні. Рятувальники занепокоєні можливістю виникнення пожеж, адже розпалювання вогнища в умовах вітряної погоди може вийти з-під контролю. Так, через масштабне горіння сухої трави на виїзді з Рівного в напрямку Квасилова навіть обмежили рух автомобілів.

 

Чотири відмови від дитини зафіксували тільки за перший місяць 2019 року в Рівному. Троє горе-матерів — мешканки Рівного і одна — з іншого району. За увесь 2018-й було три відмови від дітей, але матері потім повернулися по них. Цьогоріч тільки одна з породіль передумала і вирішила забрати своє немовля.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel