Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Неофіційна назва зірки КІС 9696936 – Putin-Huilo!

Фото Youtube.com.

Неофіційна назва зірки КІС 9696936 – Putin-Huilo!

30 березня 2014 року в Харкові вперше прозвучала пісня «Путін — х*ло!»

Ця фраза прозвучала на спільному марші футбольних фанатів харківського «Металіста» та донецького «Шахтаря» (на фото). Вислів одразу став заразним — його підхопили фани інших клубів, а головне пісеньку стало наспівувати значно ширше коло людей. Слова «Путін — х*ло» припали до вподоби не лише українцям. Під роликом із маршем уболівальників, який виклали в інтернеті вже наступного дня, 31 березня, з’явилися сотні коментарів. Причому своє захоплення висловили глядачі з Владивостока, Новосибірська, Волгограда, Москви, Казані та багатьох інших російських міст. Мем швидко поширився в мас-медіа, у тому числі й зарубіжних.

У травні того ж року гурт «Телері» написав свою версію пісні, у якій замінив рядок на «Путін, хелло!» і в такий спосіб уникнув нецензурних слів. Популярний вислів у творчості використовували також Кузьма, гурти «Друга ріка», «Фолькнери», Mad Heads, «Гайдамаки», гурт Ореста Лютого, «Село і люди», панк-гурт «Без Мазга», панк-рок-гурт «Медовий Полин», «Sour Cream Madness», тріо «Кімната Гретхен», «Люся», «Колір Ночі» та Qarpa. Співачка Ірена Карпа одягала сукню з висловом про російського президента на фестивалі «Файне місто» в Тернополі.

Про Вову співали в США, Канаді, Великобританії, Японії, Ізраїлі, Німеччині, Болівії, Монако, Португалії та Ісландії. Не цуралися пісні навіть паломники хасиди в Умані.

14 червня 2014 року вже популярні слова «Путін — х*ло» під російським посольством на камери сказав тодішній міністр зовнішніх справ України Андрій Дещиця, чим спричинив дипломатичний скандал. Відеоролик із міністром переглянули 2,3 мільйона разів.

Автори білоруської Вікіпедії додали до прізвища російського президента гасло українських футбольних фанатів. Вислів часто використовували політики й активісти під час акцій протесту. Ну а про фанів різних футбольних клубів і говорити не доводиться.

Про Вову співали в США, Канаді, Великобританії, Японії, Ізраїлі, Німеччині, Болівії, Монако, Португалії та Ісландії. Не цуралися пісні навіть паломники хасиди в Умані.

Врешті українські астрономи неофіційно назвали зірку КІС 9696936 Putin-Huilo. Що тут ще додати?

Андрій БОРКОВСЬКИЙ

Telegram Channel