Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Волинь: коротко про головне

Волинь-нова

Волинь: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

До 13,5 та 14,5 року позбавлення волі засудили двох братів — Максима Терлецького та Назара Статочнюка — за жорстоке вбивство неповнолітньої Каті Литкіної з Нововолинська, скоєне в ніч із 1 на 2 серпня 2016 року. Дівчині було нанесено не менше 8 ударів тупим предметом, який правоохоронці не віднайшли. Під час слідчого експерименту Терлецький розповів, що били битою. Суд визнав як пом’якшувальні обставини каяття Терлецького і часткове сприяння слідству.

 

«Голосуем за того, кто деньги в гривнах держит», – такі слова з’явилися на сходах фонтану-водоспаду Центрального парку культури та відпочинку імені Лесі Українки в Луцьку. Плити розписали золотистою фарбою, схожою на ту, якою на початку тижня понівечили пам’ятник Тарасові Шевченку. Поліція, звісно, шукає зловмисника.

 

Понад 160 гектарів землі волиняни знищили вогнем. Станом на 26 березня в екосистемах краю через масові спалювання сухої рослинності виникло 137 пожеж, три з них – на торф’яниках. Працівники управління ДСНС Волинської області спільно з екологами постійно роз’яснюють місцевим громадянам про екологічні наслідки згорання сухостою та про штрафи за підпали: за перший фізична особа заплатить 170 гривень, при повторному – вдвічі більше. Для юридичних — штрафи вдвічі більші.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel