Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
І вашій дитині можуть подзвонити з за грат

Накажіть школяреві не розмовляти з незнайомцями.

Фото: ostrnum.com.

І вашій дитині можуть подзвонити з за грат

Луцька місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні про вчинення невідомою особою шахрайських дій

Зателефонувавши до 10-річного хлопчика, незнайомець назвався його татом, попросив піти додому (у квартиру в будинку на вулиці Конякіна в Луцьку) й поскладати всі наявні в хаті гроші та цінності у пакет. У подальшій розмові зловмисник з’ясував, що в помешканні є сейф, якого дитина самотужки відчинити не може. Тоді шахрай запропонував звернутися по допомогу до когось із дорослих. І навіть перехожого, якому хлопчик передав телефон, ніщо не насторожило у проханні незнайомця, голос якого чув у трубці. Тож взявся допомогти. На щастя, відчинити сейф йому теж не вдалося. Телефонний зв’язок перервався. До внука в цей момент подзвонила бабуся. Таким чином завдяки збігу обставин від цього злочину ніхто не постраждав.

У розмові зловмисник з’ясував, що в помешканні є сейф, якого дитина самотужки відчинити не може.

Правоохоронці встановили, що, ймовірно, хтось телефонував до дитини з однієї з установ відбування покарання з іншої області. У кримінальному провадженні триває досудове розслідування.

Прокурори ж звертаються до волинян з проханням задля уникнення подібних ситуацій ще раз розповісти дітям про небезпеку та можливі наслідки спілкування із незнайомцями (у тому числі з тими, хто телефонує з невідомих номерів).

Наталія МУРАХЕВИЧ, прес-секретар прокурора Волинської області.

Telegram Channel