Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
А на Поліссі коропи,  як поросята!

Волинській команді «VO carp» не завадило повір’я про жінку на кораблі: вони виловили рекордно великого коропа вагою понад 12 кілограмів, а в командному заліку здобули «срібло» змагань.

Віталій ВІЖАНСЬКИЙ

А на Поліссі коропи, як поросята!

На озері Кричевичі, що поблизу однойменного села у Ковельському районі, завершився фестиваль з ловлі коропа Volyn Carp Fest, чемпіонське «золото» якого з-під носа волинян забрали закарпатці

Цього року повправлятися у риболовлі приїхали 12 команд з усієї України. Програма фесту передбачала традиційні для таких заходів збір учасників, оголошення правил, потім безпосередній вилов риби, її зважування, підбиття підсумків та вручення нагород.

Спекотний волинський червень підготував непрості умови змагань. Кількаденна задуха, яка прийшла на зміну проливним дощам, принесла із собою надокучливих комарів. Але, незважаючи на це «кусюче» випробування, учасники фесту оптимістично взялися до справи — і незабаром перша риба вже тішила око.

Та милуються таким «урожаєм» професіонали недовго: усе спіймане після зважування відпускають у водойму. В цьому і полягає принцип спортивної риболовлі. Необізнаних з такими правилами новачків це часто дивує, а от досвідчені коропівники ставляться до цього спокійно і з філософським підтекстом: риба, запевняють, — це не їжа, це друзі.

Досвідчені коропівники відпускають свої трофеї і ставляться до цього спокійно і з філософським підтекстом: риба, запевняють, — це не їжа, це друзі.

Дві доби, відведені для фестивалю, промайнули швидко. Натхненні непоганим уловом (а всього за час змагань витягли більше 600 кілограмів риби), учасники Volyn Carp Fest готові були й далі вправлятися з вудками. Але регламент вимагав підбиття підсумків. Інтрига трималася до останніх хвилин, адже перше та друге місця мали різницю у вазі виловленого менше десяти кілограмів, і хід змагань до останнього важко було спрогнозувати.

Хто не брав участі у подібних заходах, той не зрозуміє, яка це радість — повертатися з риболовлі хоч і без улову,  але з неймовірними емоціями.
Хто не брав участі у подібних заходах, той не зрозуміє, яка це радість — повертатися з риболовлі хоч і без улову, але з неймовірними емоціями.

 Перемогу з результатом у 127 кг улову отримала досвідчена команда з Ужгорода «Big Fish». Другими фінішували волинські рибалки з «VO Carp» із досягненням у майже 120 кг, а бронзу отримали хлопці з команди з неоднозначною назвою «Алко Карп» із Луцька — 76 кг. А найбільшою рибиною фестивалю став 12–кілограмовий короп, якого піймали «VO Carp». Гостинні волиняни на тріумф закарпатських хлопців не ображаються. Навіть жартують, що це їм такий бонус за подолану далеку відстань.

Організатори змагань, аби підбадьорити та заохотити майстрів рибної ловлі, вручили всім командам цінні подарунки і порадували перспективою проведення й наступних. В учасників — готовність номер один до подібних заходів. Ще б пак: додому повезуть знання, досвід та чудові враження від нових знайомств.

 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel