Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Волинь: коротко про головне

Волинь-нова

Волинь: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

Ратнівчанин Андрій Мазурик увійшов у п’ятірку найсильніших рятувальників України. Начальник караулу 14-ї Державної пожежно-рятувальної частини смт Ратне Управління ДСНС у Волинській області зайняв 5-те місце серед 145 учасників на всеукраїнських змаганнях «Найсильніший пожежний-рятувальник України», що проходили у Львові.

Ратнівчанин Андрій Мазурик увійшов у п’ятірку найсильніших рятувальників України.

* *

Чорний пакет із написом «Заміновано» помітили перехожі на проспекті Волі в Луцьку – на автостоянці поблизу перукарні «Ідеал». «Вже хотіли викликати спецслужби, але з’явилася бабуся років 70–80. Сказала, що зайняла місце для автомобіля сина. На уточнювальні запитання відповіла: «А тобі що?», – написала у фейсбуці лучанка Анна Радзевелюк.

* *

У селі Мирне Горохівського району масово гинуть бджоли. Пасічники підозрюють, що причиною загибелі може бути обприскування навколишніх полів отрутохімікатами, повідомила у фейсбуці Оля Хайба. Через орендарів земельних паїв у Мирному, які обробляють поля хімікатами, постраждали всі бджолосім’ї пасік. Комахи несуть із поля червоний пилок, але вже у вуликах гинуть.

* *

Лілії на території Купичівського ліцею, що в Турійському районі, повиривали місцеві мешканці. «Чомусь частина жителів нашого села думає, що не квіти ростуть на клумбах, а бур’яни. Байдуже, що школярі та вчителі доглядали їх не один рік», – обурюється директор навчального закладу Олександр Гончарук.

* *

Троє собак напали на 7-річну дитину на вулиці Станіславського в Луцьку. Мама з візком і середньою дитиною виходили з магазину, а старша дівчинка пішла (не побігла і не провокувала псів!) уперед. Її оточили безпритульні тварини. З кіоску вибігла продавчиня і розігнала собак шваброю. У цьому районі постійно бродять 8–10 псів, які тепер уже стали небезпечними і для перехожих.

* *

2-й етап професійної української драг-рейсинг серії та Чемпіонат України з мото-дрег-рейсингу – перегони на дистанції 402 метри по прямій відбулися в Луцьку на військовому аеродромі. Понад 60 учасників з України, Польщі, Латвії, Литви, Молдови демонстрували, на що здатні їхні «залізні коні». У змаганнях мірялися 5 класів атомобілів та 3 – мотоциклів.

* *

У Луцьку представники Муніципальної варти оштрафували продавців, які реалізовували полуниці посеред вулиці. Порушники розмістили на тротуарі, не маючи дозволу на таку торгівлю та не дотримуючись санітарних норм.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel