Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Чим годувати курчат?

Волинь-нова

Чим годувати курчат?

У перші десять днів курчат годують через кожні дві години. Найкраще давати круто зварені яйця, сир. Їх можна змішати з манкою чи кукурудзяною крупою. Норма — одне яйце на 10 курчат або приблизно 50 г крупи

У перші дві доби згодовувати можна тільки дрібні крупи. Наприклад, вівсяні пластівці треба трохи розмелювати. Для поживності до них можна додати сухе молоко (до четвертої частини від круп) та вітаміни.

Коли пташенятам виповниться п’ять днів, їхній раціон доповнюють подрібненою зелениною, розведеною кисляком. Ще через п’ять днів можна вводити варену картоплю, терту моркву, кабачки, гарбузи. Вологі мішанки курчатам дають з розрахунку 30—40 г на голову. Вони повинні з’їсти її за 30—40 хвилин. Решту потрібно забирати, адже такі корми при високій температурі повітря швидко псуються. Прокисла мішанка шкідлива для курчат.

Для поживності до них можна додати сухе молоко (до четвертої частини від круп) та вітаміни.

Зате їх корисно поїти сироваткою, свіжим кисляком. Вони позитивно впливають на роботу шлунка.

Для дезінфекції двічі на тиждень варто поїти пташенят слабким розчином марганцівки. Але лише тоді, коли вони вже зміцніють.

З десятиденного віку курчатам дають потовчену крейду, добре проварену перемелену яєчну шкаралупу. Окремо можна поставити пісок та гравій: це їм необхідно для нормального травлення.

Telegram Channel