Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
На Рівненщині за халатність відповідатимуть і медики, і батьки

У Рівненській обласній дитячій лікарні хлопчика прооперували повторно.

Фото mignews.com.

На Рівненщині за халатність відповідатимуть і медики, і батьки

Там 11-річний хлопчик прострелив собі стопу, але під час операції хірург... кулі не побачив

Як розповідають батьки, син взяв до рук пневматичну рушницю та натиснув на курок. Куля влучила в стопу і застрягла в ній. Дитину відразу доставили до Острозької центральної районної лікарні, де провели хірургічне втручання, проте кулі в м’яких тканинах не виявили, тож хлопчика відпустили додому.

Вже за два дні дитині стало гірше. Батьки забили тривогу й повезли сина в Рівненську обласну дитячу лікарню, де його прооперували повторно.

Вже за два дні дитині стало гірше.

Наразі стан потерпілого оцінюють як задовільний. За фактом невиконання чи неналежного виконання медичним працівником своїх професійних обов’язків відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на 3 із забороною обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на такий же термін.

Але, як запевняють правоохоронці, ситуація тягне відразу на два кримінальні правопорушення: окрім медиків, відповідальні в цій історії й батьки, які не зберігали належним чином зброю й не доглядали за дитиною.

Ірина ПАСІЧНИК.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel