Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Зважимось?

Фото from-ua.com.

Зважимось?

Жінка в будь–якому віці прагне мати ідеальний вигляд. Тож контроль маси тіла необхідний усім. Удома зазвичай користуються підлоговими вагами. Як вибрати прилад, щоб він забезпечував точність і служив тривалий час?

Якщо контролювати масу тіла необхідно у зв’язку із захворюванням, важлива висока точність, тож слід придбати дорожчий виріб, якщо ж лише для запобігання зайвій вазі, підійде й дешевший. Крім ціни, варто звернути увагу на їхній тип.

Механічні ваги. Вони досить надійні, будова нескладна, а принцип роботи полягає у зміні тиску, що виникає між рухомою платформою і основою приладу під впливом вантажу. Плюси підлогових ваг механічного типу: механізм досить важко зламати; вимірювальна стрілка виставляється у вихідне положення за допомогою коліщатка, яке регулюється вручну; не потребує заміни елементів живлення; досить прості у догляді; високий ступінь точності показників.

Електронні ваги. Принцип їхньої роботи полягає в наявності тензодатчиків, за рахунок чого асортимент виконуваних функцій значно розширено порівняно з механічним аналогом. Тензодатчики розміщені в опорі мосту. Коли на вбудовані пластини діє фізична сила, порушується рівновага і виникає струм, який надходить на тензодатчики, що перетворюють струм в аналого–цифрові показники.

Визначити, чи є прилад точно електронним, і відрізнити від підробки допоможе такий тест: ваги розмістіть на одній долоні, а другою сильно тисніть на поверхню і перевіряйте показники. Якщо ваги 100–відсотково електронні, на дисплеї буде нуль, адже тензодатчики містяться в ніжках. Тож і користуватися таким приладом можна тільки на твердій поверхні (коли ж невисокі ніжки ваг потопають у ворсі килима, точність порушується). Основним їхнім мінусом є збільшення похибки зі зростанням вимірюваної ваги. Попри цей недолік, електронні вироби кращі.

Стаючи на ваги, п’яти розташовуйте на електроди позаду приладу, а ділянку підйому стопи — на передні.

Сучасні спеціальні діагностичні ваги не тільки точно вимірюють масу, а й деталізують складові (якщо інформацію попередньо «забито» у налаштуваннях): який відсоток жиру в організмі; кількість води; м’язова маса; вага кісток; необхідна добова кількість кілокалорій тощо. Зрештою, якщо вам потрібно просто зважитися, навіщо переплачувати?

Щоб отримати достовірні показники, зважуйтеся правильно. Стаючи на ваги, п’яти розташовуйте на електроди позаду приладу, а ділянку підйому стопи — на передні; ступні повинні бути сухими, інакше можлива неточність показників. Ставати і сходити потрібно плавно, не роблячи різких рухів.

Поради щодо вибору

В електронних ваг–аналізаторів зверніть увагу на об’єм пам’яті: інформацію про скількох людей (як правило, від 2 до 10) вони здатні зберігати, аби мати змогу контролювати параметри всіх членів сім’ї.

Скляні ваги не залишайте на видному місці, якщо в домі є маленькі діти. Для визначення їхньої маси користуйтеся приладами з пластику чи інших безпечних матеріалів.

Найбільш практичні і прості в догляді ваги — з пластику. І їхня ціна значно нижча, ніж зі скла чи металу.

У механічних вагах стрілка не повинна бути надто рухомою, як і ролик для її налаштування. Якщо деталі розхитані, можливо, виріб падав або ж бракований.

Telegram Channel