Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Правило екватора

Фото abyhom.com.

Правило екватора

Якщо жінки мають хаотичний режим харчування, то стрункими стати їм дуже важко, переконана зірковий дієтолог Наталія Самойленко

Вона рекомендує для схуднення 5–разовий режим харчування із вживанням їжі через кожні 2,5-3 години. Набір продуктів щодня може змінюватися. При цьому важливо умовно розділити день рискою під назвою «екватор». Він завжди буде о 15.00, незалежно від того, сова ви чи жайворонок. Адже у другій половині дня швидкість обмінних процесів сповільнюється, перш за все — метаболізм вуглеводів. А це значить, що після 15.00 бажано не вживати їх у їжу.

Набір продуктів щодня може змінюватися. При цьому важливо умовно розділити день рискою під назвою «екватор».

Отож, які продукти не слід їсти. Наші звичні гарніри — каші, рис, макарони і, звісно ж, солодощі: кондитерські вироби, фрукти, варення. Після 15.00 не споживайте крохмалисті овочі: моркву, буряк, картоплю, а також хлібобулочні вироби. Забороняються і продукти, які підвищують рівень інсуліну: червоне м’ясо, молоко, солодкі молокопродукти, зокрема йогурти, сирники і запіканки.

Наталія Самойленко так пояснює, чому краще уникати їх у другій половині дня: з вуглеводів ми отримуємо енергію, яку не встигаємо витратити, і вона відкладається у зайві сантиметри. До того ж вони затримують рідину в організмі і ви вранці встаєте з набряками.

Telegram Channel