Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Троє школярів отримали опіки внаслідок вибуху петарди

На жаль, непоодинокі трагедії не вчать підлітків, що такі ігри – небезпечні.

Фото rvnews.rv.ua.

Троє школярів отримали опіки внаслідок вибуху петарди

Повідомлення про те, що постраждали неповнолітні мешканці міста Радивилів на Рівненщині, до райвідділу Національної поліції надійшло вдень 12 серпня

Слідчо-оперативна група попередньо з’ясувала, що на вулиці Парковій 15-річний учень однієї з місцевих шкіл кинув петарду через вентиляційний отвір зачиненого каналізаційного люка, що закриває підземні газові комунікації. Унаслідок вибуху троє дітей отримали термічні опіки тіла. Підлітків 14 і 15 літ доставили до опікового відділення Рівненської обласної дитячої лікарні, а хлопчика, якому лише 9 років, госпіталізували з опіками ніг у місцевий медзаклад. За словами медиків, серйозної загрози їхньому життю немає.
На місце події виїжджали працівники газової дільниці, які витоків газу не виявили. За результатами огляду фахівці дійшли висновку: вибух стався через природні зміни середовища, в якому нагромадилася газоповітряна суміш.

За результатами огляду фахівці дійшли висновку: вибух стався через природні зміни середовища, в якому нагромадилася газоповітряна суміш.

У рамках досудового розслідування, розпочатого за частиною 4 статті 296 Кримінального кодексу України, слідчі Радивилівського відділення поліції встановлюють усі обставини події, зокрема і походження піротехнічного виробу. Відповідно до частини 2 статті 22 Кримінального кодексу України особи, які вчинили злочини у віці від 14 до 16 літ, підлягають кримінальній відповідальності за вказаний вид правопорушення, який належить до категорії тяжких. Санкція статті передбачає позбавлення волі від 3 до 7 років.
Усі діти з благополучних сімей і в поле зору правоохоронців раніше не потрапляли.
Валентин СТАВСЬКИЙ


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel