Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Нас бив «Янг Бойз», лупив «Аякс» — і духопелить «Брюгге»! (відео)

Івуарієць Сімон Делі заввиграшки перестрибнув українця Микиту Бурду - за мить рахунок стане 1:1...

Фото dynamo.kiev.ua.

Нас бив «Янг Бойз», лупив «Аякс» — і духопелить «Брюгге»! (відео)

«Динамо» втретє поспіль вилітає вже у кваліфікації Ліги чемпіонів…

«Динамо» (Київ, Україна) – «Брюгге» (Брюгге, Бельгія) – 3:3 (1:0 – Віталій Буяльський, 6 хв; 1:1 – Сімон Делі, 38 хв; 2:1 – Володимир Шепелєв, 50 хв; 2:2 – Руд Вормер, 88 хв; 3:2 – Брендон Мехеле, 90+3 хв (автогол); 3:3 – Луа Опенда, 90+5 хв).

Третій кваліфікаційний раунд. Матч–відповідь. 13 серпня. Київ. НСК «Олімпійський». Головний суддя Іван Бебек (Хорватія).

Після поразки 0:1 тиждень тому в Бельгії, у Києві динамівці конче мали забивати. Підопічним Олександра Хацкевича це вдалося вже в самісінькому дебюті поєдинку – прострільну передачу Віталія Миколенка замкнув Віталій Буяльський. На той момент секундна стрілка заледве встигла зробити п’ять кіл від стартового свистка арбітра – кращого початку, здавалося б, і не придумаєш!

Щоправда, розвинути цей успіх киянам ніяк не вдавалося, а ближче до завершення першого тайму вони пропустили – після подачі бельгійцями кутового. Тож забивати треба було вже два...

По перерві кияни знову напосіли на ворота суперника. І знову гол! Беньямін Вербич цілив у дальній кут, проте м’яч потрапив у штангу, від якої відскочив прямісінько на Володимира Шепелєва – тому лишалося забити в порожні ворота!

Рахунок 2:1 тримався майже впродовж усього другого тайму. А потім події почали розвиватися з карколомною швидкістю. Другу жовту одержує Микита Бурда. Проте за якихось дві хвилини склади команд знову вирівнюються – суддя виписує другого «гірчичника» й гравцю «Брюгге» Персі Тау.

А невдовзі стає рівним й рахунок на табло. 2:2 – і вже здається, що динамівцям час махати рукою Лізі чемпіонів. Проте на 90+3 хвилині (а суддя додав шість!) бельгійці зрізають м’яча у власні ворота – 3:2, емоційна перевага на боці киян – лишається забити ще один! До воріт «Брюгге» під час стандарту біжить навіть Денис Бойко! До того ж у ці хвилини на полі одночасно перебувають Жерсон Родрігес, Артем Бєсєдін та Фран Соль!

Проте замість забити – пропускаємо! До того ж після безглуздої помилки...

Вболівальникам «Динамо» лишається хіба вболівати в ЛЧ… за «Брюгге».

Підсумкові 3:3 відправляють «Динамо» торувати подальший єврокубковий шлях в Лігу Європи.

Дивимося огляд матчу:

Позаторік «Янг Бойз», торік – «Аякс», цьогоріч – «Брюгге»… Кваліфікація Ліги чемпіонів, схоже, перетворюється на нездоланний бар’єр для українських клубів (бо ж три роки тому від «Янг Бойз» вилетів і «Шахтар»).

Ну а вболівальникам «Динамо» лишається хіба вболівати в ЛЧ… за «Брюгге». А раптом «срібний» призер Ліги Жюпіле виступить там не згірше, ніж минулого сезону амстердамський «Аякс»?! Знову матимемо підстави казати: «Та ви ж подивіться, ми ж таки не абикому поступилися!»

А якщо серйозно, то у повітрі після фінального свистка відчутно пахло змінами. Проте Олександр Хацкевич (який перебуває на тренерському містку легендарного клубу з червня 2017–го) у відставку не подав, лише сказав, що усі питання вони обговорять із президентом клубу...

Серед інших цікавих подій матчів–відповідей третього кваліфікаційного раунду насамперед варто згадати поєдинок «Порту» – «Краснодар». На власному полі кубанці поступилися з рахунком 0:1. А ось на легендарному «Драгау» після першого тайму вели 3:0! У другому, щоправда, двічі пропустили – проте розгулятися португальцям не дали й таки крокують далі.

Натомість «Ференцварош» гучно вилітає з ЛЧ. У першому матчі угорський клуб, який нині тренує добре відомий нам Сергій Ребров (а серед гравців будапештської команди є відразу кілька українців), домігся перспективної виїзної нічиєї 1:1 із загребським «Динамо». Натомість на рідному стадіоні на «Ференцварош» чекав справжнісінький розгром – 0:4.

 

 

 За воротами

Олександр ХАЦКЕВИЧ, головний тренер «Динамо»:

«Почали добре, агресивно, як і планували. Забили й після того не мали зупинятися. Однак почали робити крок назад замість кроку вперед. Три голи забили, але помилки в обороні все перекреслили.

Коли буде команда рівня Ліги чемпіонів? Щороку у цих 6 кваліфікаційних матчах ми робимо ставку на 14–15 досвідчених гравців, представників національних збірних. Але, на жаль, вони не впоралися.

Я сказав футболістам: «Ви віддавалися повністю, є певний рівень майстерності, але для групового етапу Ліги чемпіонів треба показувати трішки більше». Щодо самовіддачі питань немає, але були помилки. Мабуть, є моя провина. Навіть не так – в основному моя провина».

P.S. 14 серпня у ФК «Динамо» (Київ) таки оголосили про припинення співпраці з Олександром Хацкевичем та його помічниками. Вже колишньому тренерському штабу подякували за роботу впродовж більш як двох років і побажали успіхів у майбутніх починаннях. 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel