Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Петро Порошенко: «Люди знову вийшли на майдани захищати Україну»

Лунає багатотисячне: «Ні – капітуляції!»

Фото prm.ua.

Петро Порошенко: «Люди знову вийшли на майдани захищати Україну»

П’ятий Президент України взяв участь у велелюдному віче «Зупинимо капітуляцію!», яке відбулось у неділю в Києві

Акції проти підписання Україною так званої «формули Штайнмаєра» відбулися також у багатьох інших містах України, в тому числі і в Луцьку. Люди вважають капітуляцією проведення на окупованих територіях виборів без вирішення безпекових питань. Якщо Україна не контролюватиме кордон, а Росія не виведе свої війська та техніку, то будь–які вибори в ОРДЛО означатимуть легітимізацію окупантів, тобто поразку України.

«І для мене, і для кожного з вас ворог — Путін».
«І для мене, і для кожного з вас ворог — Путін».

 

Мирно донести цю позицію до теперішньої влади на майдан Незалежності прийшло понад 10 тисяч осіб. Серед них був і п’ятий Президент Петро Порошенко з дружиною Мариною.

«Те, що сьогодні народ так проводить неділю, — це означає, що він знає, що робить, і дуже любить Україну, — заявив він. — Люди зібралися тут захищати державу. Вони не прийшли сюди за жодного політичного лідера. Вони не прийшли сюди за жодну політичну партію. Вони тут, бо люблять Україну».

Ніякої «формули Штайнмаєра» не існує в природі. Це російська вигадка.

Тим часом обурення у мітингувальників викликала заява керівника Офісу Президента Андрія Богдана, який назвав акцію проплаченою. Відтак активісти заявили про те, що вимагатимуть його відставки.

Як відомо, Петро Порошенко неодноразово наголошував, що насправді ніякої «формули Штайнмаєра» не існує, її нема у Мінських домовленостях, насправді ця «формула» — це кремлівський сценарій федералізації та розвалу України.

Далі — пряма мова Порошенка.

Про розведення військ

«У Мінських домовленостях нема нічого про розведення військ. Зараз ініціатива, що ми по всій лінії зіткнення забезпечуємо розведення, — це страшенна помилка. У нас облаштовані позиції збройних сил, ми входимо в зиму. Фортифікаційні споруди, які ми будували. Кинути все це і вивести війська в чисте поле — це смертельно небезпечно. Нам потрібно дуже ретельно висувати нові ініціативи».

Про Мінські домовленості

«Вам не подобаються Мінські домовленості? Порошенко вже пів року не президент. Так запропонуйте інші, що ви пів року чекаєте? Дайте інший документ. Дайте інший план звільнення… Зробіть щось інше, краще, а потім критикуйте».

Про умови для виборів на Донбасі

«Спочатку — виведення російських окупаційних військ і роззброєння незаконних збройних формувань, перекриття неконтрольованої ділянки українсько–російського кордону, виведення важкої техніки й артилерії, відновлення роботи українських ЗМІ, українських політичних партій для повноцінної участі кандидатів у виборчому процесі і лише після цього — перехід до політичного процесу».

Про дії теперішньої влади

«Під білим прапором миру, який нам намагаються зараз представити як велике досягнення, нам нав’язують капітуляцію».

Про «формулу Штайнмаєра»

«Ніякої «формули Штайнмаєра» не існує в природі. Це російська вигадка. Я вам це кажу як безпосередній учасник самітів Нормандського формату, де неодноразово Путін намагався протягнути свою версію, і українська сторона завжди давала рішучу відсіч. І наші німецькі, французькі і американські партнери завжди підтримували українську сторону… Ще раз наголошую, що «формула Штайнмаєра» у викладенні Путіна писалася в Кремлі паном Лавровим. Нічого й близько до того, що казав пан Штайнмаєр, вона не має. Вона вирвана з контексту і повністю руйнує Мінські домовленості».

Про єднання українців

«Нам зараз потрібно об’єднуватися, а не шукати ворогів усередині країни. І для мене, і для кожного з вас ворог — Путін. І війна у нас тому, що є Путін і агресія Росії… Попри будь–які суперечки всередині держави, на зовнішньому фронті країна має бути об’єднаною».

Василь РОГУЦЬКИЙ.

Telegram Channel