А ви їм — гарбуза!
Візьміть плід щонайбільший, стиглий, бажано з плоским «дном» (аби зручно було ставити).
Виріжте угорі навколо плодоніжки частину на кшталт кришки
Через отвір, що утвориться, вишкребіть ложкою все насіння. З огірків останнього збору, які ще досі мають деякі господарі, виберіть найдрібніші (навіть і ті, що лише зав’язалися). Покладіть їх усередину якнайщільніше, залийте розсолом (400 г солі на 10 л води). Жодних прянощів чи листя додавати не потрібно.
Покладіть їх усередину якнайщільніше, залийте розсолом (400 г солі на 10 л води). Жодних прянощів чи листя додавати не потрібно.
А далі «закоркуйте» тією «кришкою», закріпіть її по краях зубочистками. Тоді помість гарбуз у діжку, де вже засолили огірки.
Напередодні новорічного свята гарбуз буде сюрпризом до святкового столу. А його начинка (огірочки) матимуть надзвичайно ніжний і приємний смак та аромат.
Ігор ВИЖОВЕЦЬ,
с. Гредьки Ковельського району.