Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
А ви їм — ​гарбуза!

Фото povar.ru.

А ви їм — ​гарбуза!

Візьміть плід щонайбільший, стиглий, бажано з плоским «дном» (аби зручно було ставити).

Виріжте угорі навколо плодоніжки частину на кшталт кришки

Через отвір, що утвориться, вишкребіть ложкою все насіння. З огірків останнього збору, які ще досі мають деякі господарі, виберіть найдрібніші (навіть і ті, що лише зав’язалися). Покладіть їх усередину якнайщільніше, залийте розсолом (400 г солі на 10 л води). Жодних прянощів чи листя додавати не потрібно.

Покладіть їх усередину якнайщільніше, залийте розсолом (400 г солі на 10 л води). Жодних прянощів чи листя додавати не потрібно.

А далі «закоркуйте» тією «кришкою», закріпіть її по краях зубочистками. Тоді помість гарбуз у діжку, де вже засолили огірки.

Напередодні новорічного свята гарбуз буде сюрпризом до святкового столу. А його начинка (огірочки) матимуть надзвичайно ніжний і приємний смак та аромат.

Ігор ВИЖОВЕЦЬ,
с. Гредьки Ковельського району.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel