Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Якщо хочемо пити чисту воду — мусимо потерпіти

Директор КП «Нововолинськводоканал» Володимир Озімчук пояснив, чим зумовлене ймовірне підвищення тарифів на постачання води у шахтарському місті.

Фото Алли ЛІСОВОЇ.

Якщо хочемо пити чисту воду — мусимо потерпіти

Чи підніматимуть у Нововолинську на неї ціни?

Водоканалізаційна мережа шахтарського міста давно потребувала оновлення, неякісну воду споживачі не раз демонстрували в соцмережах. Але як зробити, аби послуги цієї служби стали задовільними — над цим почали думати керівники міста та КП «Нововолинськводоканал». Де взяти на це кошти, адже в міському бюджеті їх немає?

Вирішили скористатися нагодою, бо Світовий банк якраз саме на такі цілі виділяв кредити. Почалася нелегка робота, в результаті якої Нововолинськ увійшов у число 8 міст України, які мали змогу скористатися таким кредитом на суму 6 млн доларів. На сьогодні вже замінено 12 кілометрів водомереж південного, а нещодавно розпочалися такі ж роботи на північному водозаборах.

— Завдання це дуже непросте, — наголосив на зустрічі з представниками ЗМІ начальник

КП «Нововолинськводоканал» Володимир Озімчук. — Не секрет, що за останні майже сімдесят років місто розбудовувалося. Виростали не лише багатоповерхівки, а й індивідуальні споруди, мешканці прокладали під землею різні комунікації, на які, безперечно, немає схем. І в цьому найбільша проблема. Додає клопотів невчасна проплата за водопостачання, особливо з боку субсидіантів. На жаль, нам не надали, як передбачено угодою, кредитних канікул. Тому ми вимушені були озвучити наміри про підвищення тарифів. Хоча це питання обов’язково розглядатиметься на сесії міської ради та погоджуватиметься в антимонопольному комітеті. Можливо, навіть і не доведеться йти на такий непопулярний крок. Але якщо хочемо пити чисту воду, мусимо потерпіти деякий час певні незручності.

 Якщо підтвердиться, що вода не відповідає стандартам, буде зроблено перерахунок.

Керівник «Нововолинськводоканалу» закликав земляків у разі, коли тече з крана іржава вода, звертатися до диспетчерської служби, яка направить лаборанта для перевірки. Якщо підтвердиться, що вона не відповідає стандартам, буде зроблено перерахунок із оплати.

Підсумовуючи сказане, начальник відділу будівництва, комунального господарства та газифікації міської ради Богдан Миронюк зазначив, що взяти величезний кредит на реконструкцію водомереж міста — надзвичайно сміливе рішення, і хотілось, аби жителі міста це розуміли. Він запевнив, що після завершення робіт вода обов’язково буде чистою та з нормальним тиском. А щодо підняття тарифів — то це поки що тільки наміри, які підприємство повинно було озвучити. Отож панікувати з цього приводу не варто. Як буде насправді — покаже час.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel