Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
«Металург» хвацько почав – проте перемогу виплавила «Волинь» (відео)

Денис Кожанов забив гол, віддав результативну передачу і став найкращим гравцем матчу.

Фото fcvolyn.net.

«Металург» хвацько почав – проте перемогу виплавила «Волинь» (відео)

Лучани вперше виграли на виїзді і так само вперше перемогли у двох матчах поспіль

Чемпіонат України з футболу, Перша ліга. 12-й тур.  «Металург» (Запоріжжя) – «Волинь» (Луцьк) – 1:3 (1:0 – Денис Бєлоусов, 3 хв.; 1:1 – Денис Кожанов, 10 хв.; 1:2 – Сіаваш Хагназарі, 30 хв.; 1:3 – Василь Курко, 81 хв.)

5 жовтня. Запоріжжя. Стадіон «Славутич-Арена». 1370 глядачів. Головний суддя Ігор Бич (Київ).

У радянському футболі існував приз «За волю до перемоги» – його вручали команді, яка протягом сезону здобула найбільшу кількість звитяг у матчах, в яких вона під час гри поступалася в рахунку. Якби такий приз існував сьогодні, луцька «Волинь» цілком могла б на нього претендувати. Адже три з п’яти перемог лучан у нинішньому сезоні є вольовими.

Хоча цього разу бідою для нас наче й не пахло. Адже грали з дебютантом та відвертим аутсайдером Першої ліги. Проте вже на третій хвилині матчу молоді металурги Денис Бєлоусов та Вадим Петров перепасовкою в один дотик так закрутили голови захисникам «Волині», що 37-річному Віталію Недільку довелося виймати м’яч із сітки воріт.

На щастя, відігратися гостям вдалося вже на десятій хвилині – у другому матчі поспіль відзначився Денис Кожанов, який записав на свій рахунок уже шостий м’яч у нинішній першості. А згодом Денис ще й віддав гольову передачу на Сіаваша Хагназарі, який також забив удруге поспіль. Тож на перерву команди пішли уже за переваги «Волині».

«Металург» здаватися не збирався, проте «червоно-білі» пошкодували своїх уболівальників і врятували їх від валідольної кінцівки. На 81-й хвилині Василь Курко відкриває лік своїм голам у нинішній першості і встановлює кінцевий результат матчу – 3:1!

Перша виїзна перемога «Волині» в сезоні! Вперше ми перемагаємо у двох матчах поспіль (тож уже можемо гордо говорити хай про куценьку, але таки «серію перемог»)!

Перша виїзна перемога «Волині» в сезоні! Вперше ми перемагаємо у двох матчах поспіль (тож уже можемо гордо говорити хай про куценьку, але таки «серію перемог»)!

На турнірному становищі це поки не надто позначається – лишаємося на восьмому місці з 19-ма очками. Проте майбутнє тепер видається таки трохи оптимістичнішим. Адже «кучність» команд у верхній частині турнірної таблиці дуже висока. Скажімо, «Агробізнес» із Волочиська, програвши поспіль два поєдинки, скотився з першого місця аж на сьоме!

Тож іще кілька виграшів – і дихатимемо в потилицю лідерам. 12 жовтня «Волинь» прийматиме в Луцьку ще одного аутсайдера – «Черкащину». Нам потрібна перемога!

Результати 12-го туру: «Агробізнес» – «Прикарпаття» – 1:2; «Черкащина» – «Авангард» – 1:2; «Гірник-Спорт» – «Минай» – 1:0; «Балкани» – «Чорноморець» – 1:1; «Металург» – «Волинь» – 1:3; «Металіст 1925» – «Миколаїв» – 0:0; «Інгулець» – «Оболонь-Бровар» – 2:0; «Рух» – «Кремінь» – 1:0.

За воротами Андрій ТЛУМАК, головний тренер «Волині»:

«У нас виходить якась така традиція – отримуємо гол і тоді починаємо грати. Направду, добре, що пропустили на самому початку, тож часу виправляти ситуацію було вдосталь.

Звичайно, ми почали трохи академічно грати після рахунку 2:1, вийшли вперед і розслабились. А футбол цього не пробачає, тому в «Металурга» були ті моменти. Але ми забили третій м’яч і тоді гра заспокоїлась».

 

 У списку бомбардирів лідирують Ніка Січінава («Інгулець») — ​8 голів (1 — ​з пенальті) та Анатолій Нурієв («Минай») — ​7 (4).

 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel