Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Фестиваль у Володимирі: на завершення гостей пригостили священним хлібом

Юлія Фесік - майстриня, яка спекла кращий з кращих короваїв.

Фото rayon.in.ua.

Фестиваль у Володимирі: на завершення гостей пригостили священним хлібом

У Володимирі-Волинському вже вдванадцяте провели фестиваль «Український коровай-сузір’я»

Урочистою ходою учасники заходу пройшлися від адмінприміщення райдержадміністрації до парку «Слов’янський», де й відбувалася основна частина дійства. Окрасою святкової колони стали майстрині–коровайниці Волині в національному вбранні.

Відкрили «Український коровай–сузір’я» в. о. голови Володимир–Волинської райдержадміністрації, керівник апарату виконавчої гілки влади району Сергій Романюк та заступник голови районної ради Алла Мельник.

— З кожним роком фестиваль розширює свої масштаби і коло учасників та гостей. При цьому береже унікальні народні традиції й звичаї, українську пісню і демонструє неабиякі таланти, — зазначив у вітальному слові Сергій Йосипович. — Разом із тим сьогоднішнє дійство — це можливість подякувати нашим хліборобам–трудівникам, які від першого засіву і до самих жнив живуть турботами хлібної ниви. А також нашим майстриням за вміло випечені короваї.

Це дійство — можливість подякувати нашим хліборобам-трудівникам, які від першого засіву і до самих жнив живуть турботами хлібної ниви. А також майстриням — за вміло випечені короваї.

Як повідомляє Володимир-Волинська райдержадміністрація у фейсбуці, із головної сцени гостей фестивалю привітали також депутат обласної ради, директор ТзОВ «П’ятидні» Валерій Діброва, представник народного депутата України Ігоря Гузя Валентина Степюк, заступник начальника управління культури Волинської облдержадміністрації Валерій Дмитрук, голова Зимненської сільської ради В’ячеслав Католик та єпископ Володимир–Волинський і Турійський Матфей. Очільники району нагородили дипломами та грошовими преміями найповажніших коровайниць району та області (а їх цьогоріч було аж 33).

Привертали увагу присутніх не лише короваї, а й виставка снопів. Тут були представлені як спільні роботи працівників культури сільських рад, так і окремі витвори майстринь.

Окрім того, Устилузька міська, Зимненська та Зарічанська сільські ради, будинки культури сіл Свійчів, Красностав, Овадне та клуби Верби і Ягідного Оваднівської об’єднаної територіальної громади, а також громади Горохівського, Камінь–Каширського та Локачинського районів облаштували власні етномайданчики.

Дивовижне свято перепліталося з прекрасними художніми номерами. Усім присутнім демонстрували свою виконавську майстерність пісенні колективи Володимир–Волинського району, а також із Турійського, Рожищенського, Іваничівського, Камінь–Каширського, Ковельського, Локачинського, Маневицького краю та міста Ковеля. А фінальним акордом, за багаторічною фестивальною традицією, став поділ короваю між усіма гостями свята.

Марина ЛУГОВА.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel