Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
«Вибачте, що не здохли», — ветерани АТО до нової влади

Експрезидент Петро Порошенко назвав висловлювання Галини Третьякової (на фото) політичним цинізмом і заявив: «Не дозволимо ділити ветеранів!»

Фото voi.com.ua.

«Вибачте, що не здохли», — ветерани АТО до нової влади

Найрезонансніші події в житті країни та світу очима наших журналістів

У «Слузі народу» хочуть відмінити пільги для воїнів-контрактників

З такою ініціативою виступила голова Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, народний депутат від партії Галина Третьякова. На її думку, якщо людина «продавала свою найману силу для того, щоб захищати країну, — це був її вибір»

На таку скандальну ініціативу захисники України відреагували флешмобом, гаслом якого вони обрали слова «Вибачте, що не здохли». В рамках акції ветерани розповідають у фейсбуці про реалії війни, які довелось пережити.

«Каюсь, #вибачте, що ми не здохли! У червні 2014 року пішов за «довгою гривнею». Вирішив трохи підзаробити грошенят, за державний рахунок по світу поїздити і своє матеріальне становище поліпшити! Знову ж два раби і гектари землі — це така вагома причина! Отримав від держави величезні кошти в листопаді 2014 року. Зарплату 986 грн/місяць. Але які пригоди були!» — написав ветеран АТО Анатолій Віногородський.

«Особливо цікавим був атракціон «зелений коридор» і потім вихід з оточення. А як весело було мерзнути у листопаді 2014-го — січні 2015-го в Луганській області!!! І валятися в реанімації і шпиталі — це ж незабутня пригода за кошти платників податків! Мобілізація (до речі, примусова) додала гостроти в зароблянні більших грошей в обороні Широкиного і нагородила інвалідністю», — із сарказмом написав один із бійців.

Однак не всім ветеранам сподобалась сама назва флешмобу. Ось як відреагував ветеран Андрій Масликов: «Я щось ні х*ра не розумію з приводу цього флешмобу: «#вибачте, що ми не здохли»! Панове побратими, це що за х*рня? Ви за що і перед ким вибачення просите? Ми захистили і захищаємо нашу державу, і наша совість чиста, як роса на сонці! Ми не прогнулися, ми не зламалися, ми не продалися! Пропоную новий флешмоб #Мін­соцнах*р!».

 

«Вова все перевіряє». Президент вичитує… жарти про себе

Актриса студії «Квартал 95» Олена Кравець розповіла,  що Володимир Зеленський перевіряє всі тексти, які сценаристи пишуть про нього і його дружину

Про це Кравець сказала в інтерв’ю програмі «Світське життя». На запитання ведучої, чи не заважає Олені Кравець дружба з родиною президента пародіювати Олену Зеленську, актриса відповіла: «По–перше, Вова все перевіряє. Він вичитує тексти. По–друге, ну ми ж думаємо, що говоримо. Це дуже цікаво. Мені здається, такого не було ніколи. Цікаво, коли тобі по роботі треба пародіювати свою ж подругу».

За словами Кравець, Зеленський якось сказав, що хоче повернутися в «Квартал 95» через п’ять років. «На День Незалежності я його набрала, щоб сказати, що дуже класна промова… А він каже: «Будь ласка, телефонуйте мені. Я хочу залишатися на землі, і я ж через п’ять років планую повернутися». Він, до речі, не вийшов із жодної групи. Тобто в соцмережах, де група «Кварталу 95», він там є і він там іноді щось навіть пише», — додала вона.

 

Замість зазубрювати Шевченка учні читали реп

Наталія Кідалова (на фото) — найкращий вчитель України

 

 

Вона перемогла серед 3 тисяч педагогів з усієї країни, які брали участь у конкурсі Global Teacher Prize Ukraine. Церемонія нагородження найкращого вчителя відбулася у Національній опері. Переможниця отримає приз — 250 000 гривень, поїздку на освітній форум у Дубай та рік навчання від організаторів — громадської спілки «Освіторія». Нагадаємо, що Global Teacher Prize — це всесвітня премія, мета якої показати, що вчителі — важливі. Її називають «Нобелівською премією для вчителів» і вже втретє вручають в Україні.

43–річна Наталія Кідалова є викладачем англійської мови та української мови і літератури у Мелітопольській школі №23. Її педагогічний стаж — 23 роки. Наталя Кідалова координує роботу клубу дебатів у школі, привчає учнів до проєктної діяльності. Завдяки активності педагога школа виграла обладнання для smart–класу: 30 планшетів, інтерактивну дошку, 15 комп’ютерів, 10 ноутбуків. На її уроках замість того, щоб зазубрювати поезії Шевченка, учні могли читати реп.

«Все робити «по любові» — такий головний рецепт успіху від Наталії Кідалової. Додамо: він дієвий у будь–якій справі.

 

Калмик звернувся українською до мера, якого прислали із «ДНР»

У столиці Калмикії Елісті, що в Росії, тривають протести проти призначення на посаду голови адміністрації міста ексватажка бойовиків «ДНР» Дмитра Трапезникова

На одну з акцій протесту вийшло понад 500 людей. «Калмиків не треба тримати за якихось аборигенів. У нас чудово всі знають, що таке «ДНР», хто там чим керував і чим займався. Цих людей ми вважаємо злочинцями. Моя думка — що у «ДНР» настає повний крах, звідти всі біжать, як щури, ось вони цих щурів і будуть тепер прилаштовувати в нас у Росії. Але в Калмикії у них цей номер не пройде», — сказав правозахисник Валерій Бадмаєв.

А активіст Санал Молотков звернувся до Трапезникова українською. «Ви зневажали українську мову, ви знищували українську мову на Донбасі. Ви приїхали до Елісти в Калмикію, щоб знищувати калмицьку мову? Ви поважаєте калмицьку мову?» — сказав він. Потім повторив те саме російською.

Дуже тішить, що далеко не всі у Росії зазомбовані пропагандою. Ханжанав («дякую» калмицькою. — Ред.), шановні жителі Елісти!

Telegram Channel