Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
А Шевченко не віддав Мессі першого місця

Юрген Клопп, Меган Рапіно і Ліонель Мессі – номери №1 у світі на своїх позиціях.

Фото FIFA.com.

А Шевченко не віддав Мессі першого місця

Аргентинець Ліонель Мессі й американка Меган Рапіно названі ФІФА найкращими футболістом та футболісткою 2019 року. А тренером №1 визнано німецького наставника англійського «Ліверпуля» Юргена Клоппа

32–літній нападник каталонської «Барселони» і збірної Аргентини з футболу Ліонель Мессі став найкращим футболістом року за версією ФІФА The Best.

У голосуванні Мессі випередив португальського бомбардира «Ювентуса» Кріштіану Роналду і нідерландського захисника «Ліверпуля» Вірджіла ван Дейка. Примітно, що 34–річний Роналду не прибув на нагородження. Для Мессі це вже шоста нагорода найкращому футболістові за версією ФІФА.

У жінок найкращою футболісткою світу 2019 року стала 34–літня американка Меган Рапіно, яка здобула «золото» зі своєю збірною на цьогорічному Чемпіонаті світу у Франції.

Найкращим тренером року визнано наставника «Ліверпуля» Юргена Клоппа, котрий виграв з англійською командою Лігу чемпіонів у цьому сезоні.

Переможцем у номінації за найкрасивіший гол сезону став румунський півзахисник Даніель Жорі, який відзначився у складі угорського «Дебрецена» (бомбезна переможна «бісіклета» на 90+3 хвилині у ворота «Ференцвароша» Сергія Реброва). Він обійшов у голосуванні Ліонеля Мессі та півзахисника аргентинського «Рівер Плейта» колумбійця Хуана Кінтеро.

Приз ФІФА Fair Play (За чесну гру) отримав наставник англійського «Лідса» Марсело Б’єлса. Він дав команду своїм гравцям пропустити гол від «Астон Вілли» після того, як його футболісти забили гол в моменті, коли суперник отримав травму. Той матч закінчився унічию, і «Лідс» не зумів пробитися в англійську Прем’єр–лігу.

Найкращим воротарем сезону визнано Аліссона Бекера з «Ліверпуля».

Також ФІФА назвала склад символічної чоловічої збірної 2019 року. Воротар: Аліссон Бекер (Бразилія, «Ліверпуль» Англія), захисники: Маттейс де Лігт (Нідерланди, «Ювентус» Італія), Серхіо Рамос (Іспанія, «Реал» Іспанія), Вірджіл ван Дейк (Нідерланли, «Ліверпуль» Англія), Марсело Вієйра (Бразилія, «Реал» Іспанія), півзахисники: Лука Модрич (Хорватія, «Реал» Іспанія), Френкі де Йонг (Нідерланди, «Барселона» Іспанія), Еден Азар (Бельгія, «Реал» Іспанія), нападники: Кріштіану Роналду (Португалія, «Ювентус» Італія), Ліонель Мессі (Аргентина, «Барселона» Іспанія), Кіліан Мбаппе (Франція, «Парі Сен–Жермен» Франція).

До речі, під час голосування головний тренер збірної України Андрій Шевченко назвав форварда «Ліверпуля» Мохаммеда Салаха найкращим гравцем у голосуванні ФІФА. Друге і третє місця Шева віддав Кріштіану Роналду та Ліонелю Мессі відповідно.

Тим часом завтра Андрій Шевченко, якого сватають на тренерство в італійський «Мілан», виведе збірну України на матч проти Литви у відборі до Євро-2020. Перемога в цьому поєдинку фактично гарантує «синьо–жовтим» вихід у фінальну частину першості. Пряма трансляція поєдинку — 11 жовтня о 21:35 на телеканалі «Україна». Тримаймо за наших кулаки!


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel